Риба: хімічний склад, класифікація, обробка

Додано: 12 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 99 разів
12 запитань
Запитання 1

За місцем та способом існування нототенію та зубатку відносять до….

варіанти відповідей

морської;

океанічної;


атлантичної.

Запитання 2

За характером покриву шкіри сом належить до:

варіанти відповідей

лускатої;


безлускатої;

з кістковими «жучками»

Запитання 3

Рибу, масою 1,2 кг, відносять до:

варіанти відповідей

дрібної;

великої;

середньої.

Запитання 4

Температура плавлення риб’ячого жиру:

варіанти відповідей

37ºС;

47ºС;

39ºС.

Запитання 5

До маложирної риби відносять:

варіанти відповідей

лосось, білорибиця, мінога, вугор;

білуга, осетер, стерлядь, сьомга, кета;

корюшка, короп, вобла, пліть, карась, кефаль.

Запитання 6

До якої родини належить скумбрія?

варіанти відповідей

оселедцевих;

лососевих;

до окремого виду риб.

Запитання 7

Яка з названих риб не належить до коропових?

варіанти відповідей

судак;

лящ;

сазан.

Запитання 8

В якому випадку при обробці з риби не знімають луску?

варіанти відповідей

при розбирання на шматки-кругляки;

при розбиранні на чисте філе;

при розбиранні на філе.

Запитання 9

Температура в товщі м’язів мороженої риби становить:

варіанти відповідей

від 5ºС до -1ºС;

від -6 до -8 °С;

від -23 до -35 °С.

Запитання 10

Риби, які живуть в опріснених ділянках моря, а розмножуються в річках, називаються:

варіанти відповідей

прісноводними;

прохідними;

напівпрохідними.

Запитання 11

Парними на тілі риби є плавники:

варіанти відповідей

спинний;

грудні;

черевні.

Запитання 12

Рибу потрошать через отвір, що утворився після відтинання

голови:

варіанти відповідей

при розбиранні риби на порціонні шматочки-кругляки;

при обробці риби для використання цілою;

при розбиранні риби на чисте філе.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест