Риба:обробка,технологія приготування напівфабрикатів.

Додано: 8 лютого 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 1267 разів
30 запитань
Запитання 1

Риба ціниться вмістом....

варіанти відповідей

білків,жирів

білків,вуглеводів

жирів,мінеральних речовин

Запитання 2

Жири в м"ясі риби перебувають у...

варіанти відповідей

твердому стані

рідкому стані

мазеподібному стані

Запитання 3

Жирна риба містить такий відсоток жирів

варіанти відповідей

5-15%

15-20%

 2-5%

Запитання 4

Вкажіть, які речовини риби формують її смак, запах і колір

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 5

До якої родини риб відноситься кета?

варіанти відповідей

осетрові

лососеві

окуневі

Запитання 6

 Вкажіть рибу, яку відносять до окуневих

варіанти відповідей

горбуша, ряпушка

судак, йорж

навага, сайра

Запитання 7

Вкажіть чим ціниться тріска

варіанти відповідей

ікрою

м'ясом

печінкою

Запитання 8

Чорну ікру отриують від риби родини...

варіанти відповідей

лососевих

коропових

осетрових

Запитання 9

Яку рибу використовують для приготування заливних страв?

варіанти відповідей

окуневі

коропові

тріскові

Запитання 10

Живу рибу зберігають протягом...

варіанти відповідей

24 год.

1-2 діб

12 год.

Запитання 11

Вкажіть температуру замороженої риби

варіанти відповідей

-8; -10°С

-2; -3°С

-6; -8°С

Запитання 12

Філе риби розморожують...

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у розчині солі

Запитання 13

Дефростація риби - це..

варіанти відповідей

нагрівання в електричному полі надвисокої частоти

розморожування у воді

розморожування у розчині кухонної солі

Запитання 14

Вкажіть, чи можна розморожувати риби у воді (температура 35-40°С)

варіанти відповідей

так

ні

іноді

Запитання 15

Цілою використовують дрібну рибу масою...

варіанти відповідей

75-200 г

100-250 г

200-250 г

Запитання 16

Рибу нарізують на порціонні шматочки під кутами

варіанти відповідей

45°; 90°

30°; 90°

 90°

Запитання 17

Кількість відходів при розбиранні риби на кругляки становить

варіанти відповідей

35-40%

20%

35%

Запитання 18

Для пластування використовують рибу, масою...

варіанти відповідей

 до 1,5 кг

 більше 1,5 кг

1-1,5 кг

Запитання 19

Обробку окуневих риб розпочинають

варіанти відповідей

з видалення луски

з видалення жовчного міхура

з видалення твердого спинного плавника

Запитання 20

Яка риба містить отруйну плівку?

варіанти відповідей

ставрида

хек сріблястий

маринка

Запитання 21

 Для фарширування використовують щуку

варіанти відповідей

живу

морожену

охолоджену

Запитання 22

 Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у...

варіанти відповідей

сухарях

борошні

висівках

Запитання 23

Для приготування 1 кг льєзону потрібно

варіанти відповідей

500 г яєць, 400 г молока, 20 г солі

670 г яєць, 340 г води, 10 г солі

740 г яєць, 120 г води, 10 г солі

Запитання 24

Для припускання рибу нарізують під кутом

варіанти відповідей

30°

90°

45°

Запитання 25

Для приготування рибної котлетної маси використовують молоки свіжої риби

варіанти відповідей

не більше 6% від маси нетто риби

не більше 8% від маси нетто риби

не більше 11% від маси нетто риби

Запитання 26

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

свіжий

черствий

 одноденної випічки

Запитання 27

Цілу розібрану рибу зберігають при температурі 0 до -4°С протягом

варіанти відповідей

24 год.

12 год.

10 год

Запитання 28

Котлети рибні Бужок мають форму

варіанти відповідей

овальну

округлу

овально-приплюснуту

Запитання 29

Якій тепловій обробці піддають галушки рибні?

варіанти відповідей

смаженню

варінню

припусканню

Запитання 30

 Яким шаром викладають рибну котлетну масу для зберігання?

варіанти відповідей

6-8 см

5 см

3-5 см

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест