Робота із Збірником рецептур

Додано: 22 травня
Предмет:
9 запитань
Запитання 1

Обери вірне твердження про Збірники рецептур страв і кулінарних виробів :

варіанти відповідей

Збірники рецептур страв і кулінарних виробів — загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія

Збірники рецептур страв і кулінарних виробів - основні документи, якими керуються підприємства харчування, випускаючи готову продукцію.

Збірники рецептур страв і кулінарних виробів - це основний документ технологічної документації, в якому плануються технологія виробництва, обсяги робіт, засоби виробництва і робоча сила

Збірники рецептур страв і кулінарних виробів — книжка, у якій системно викладено інформацію з певної галузі знань і яку використовують в системі освіти 

Запитання 2

Яку інформацію містить в собі кожен Збірник рецептур страв та кулінарних виробів?

варіанти відповідей

кількісне співвідношення складових компонентів, що визначає харчову цінність, органолептичні властивості і вихід готового продукту

норми витрат спецій, солі, зелені

нормативи витрат продуктів та рекомендації щодо їх взаємозамінності, рецептурну частину, технологічні вказівки до приготування страв

Запитання 3

Обери правильне твердження про те, що вказується в кожній з рецептур у Збірнику:

варіанти відповідей

перелік продуктів і норми їх вкладення вагою брутто та нетто, вихід окремих напівфабрикатів і страви в цілому

порядковий номер та найменування страви, перелік продуктів і норми їх вкладення вагою брутто та нетто, вихід окремих напівфабрикатів і страви в цілому

порядковий номер та найменування страви, перелік продуктів і норми їх вкладення вагою брутто та нетто

відомості про норми витрат сировини на виробництво страви в певному обсязі (1 порція, 1 кілограм, 1 літр)

Запитання 4

Що таке маса "нетто"?

варіанти відповідей

маса чистого продукту

маса продукту в упаковці

маса напівфабрикату

маса необчищенного продукту

Запитання 5

Чи можна дізнатися із Збірника рецептур страв та кулінарних виробів масу виходу однієї порції будь-якої страви?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Які розділи містять Збірники рецептур страв і кулінарних виробів?

варіанти відповідей

холодні страви; супи; страви з картоплі, овочів і грибів; страви з круп; страви з макаронних виробів; страви з яєць

страви з сиру; страви з риби, морепродуктів і раків; страви з м'яса та м'ясних продуктів; страви із сільськогосподарської птиці, пернатої дичини і кролика

гарніри; соуси; солодкі страви; напої; коктейлі; борошняні вироби; українські національні страви; додатки

всі відповіді вірні

Запитання 7

Що таке маса "брутто"?

варіанти відповідей

масса продукту після первинної обробки

масса продукту до первинної обробки

масса всієї страви

Запитання 8

Що означає слово "Вихід" у Збірнику рецептур?

варіанти відповідей

норму закладання сировини

вага сировини

вага порції готової страви

Запитання 9

Що повинно бути зазначено у технологіічній картці?

варіанти відповідей

фото страви та технологія приготування

перелік сировини та вихід страви

норми Брутто та Нетто

вимоги до якості готової страви

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест