Роль бактерій у природі та житті людини

Додано: 5 листопада 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

1. Наука, яка розробляє методи застосування організмів та біологічних процесів у промисловості - це .....

варіанти відповідей

А біоніка

Б біотехнологія

В екологія

Г морфологія

Запитання 2

2. Назвіть групу бактерій, які оселяються у бульбочках на коренях рослин й вбирають з повітря азот.

варіанти відповідей

А гнильні

Б молочнокислі

В бульбочкові

Г паразитичні

Запитання 3

3. Виберіть бактеріальні захворювання .

варіанти відповідей

А грип, СНІД

Б малярія, амебіаз

В сажка кукурудзи

Г дифтерія, туберкульоз

Запитання 4

4. Назвіть харчовий продукт, виготовлений за допомогою бактерій.

варіанти відповідей

А йогурт

Б м"ясо

В перлова крупа

Г пшеничний хліб

Запитання 5

5. Які організми переносять збудників висипного тифу?

варіанти відповідей

А воші

Б кліщі

В кровосисні комарі

Г блохи

Запитання 6

6. Антибіотики - це

варіанти відповідей

А процес повного знищення мікроорганізмів та їх спор

Б заходи, що запобігають поширенню хвороботворних бактерій

В препарати, що вбивають чи пригнічують хвороботворні мікроорганізми

Г теплова обробка їжі за температури +60°...+70°С

Д масове розмноження фотосинтезуючих мікроорганізмів

Запитання 7

7. Пастеризація - це

варіанти відповідей

А процес повного знищення мікроорганізмів та їх спор

Б заходи, що запобігають поширенню хвороботворних бактерій

В препарати, що вбивають чи пригнічують хвороботворні мікроорганізми

Г теплова обробка їжі за температури +60°...+70°С

Д масове розмноження фотосинтезуючих мікроорганізмів

Запитання 8

8. Карантин - це

варіанти відповідей

А процес повного знищення мікроорганізмів та їх спор

Б заходи, що запобігають поширенню хвороботворних бактерій

В препарати, що вбивають чи пригнічують хвороботворні мікроорганізми

Г теплова обробка їжі за температури +60°..+70°С

Д масове розмноження фотосинтезуючих мікроорганізмов

Запитання 9

9. Стерилізація - це

варіанти відповідей

А процес повного знищення мікроорганізмів та їх спор

Б заходи, що запобігають поширенню хвороботворних бактерій

В препарати, що вбивають чи пригнічують хвороботворні мікроорганізми

Г теплова обробка їжі за температури +60°..+70°С

Д масове розмноження фотосинтезуючих мікроорганізмов

Запитання 10

10. Назвіть ім'я науковця чий портрет зображений на ілюстрації.

варіанти відповідей

А Чарльз Дарвін

Б Луї Пастер

В Ілля Мечников

Запитання 11

11. Яка наукова спеціалізація вченого, чий портрет зображений на ілюстрації?

варіанти відповідей

А ботаніка

Б зоологія

В мікробіологія

Запитання 12

12. Яке відкриття зробив науковець, чий портрет зображений на ілюстрації?

варіанти відповідей

А метод пастеризації

Б вчення про еволюцію

В причини малярії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест