Розпізнавання безалкогольних та алкогольних напоїв

Додано: 23 травня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 26 разів
10 запитань
Запитання 1

1. Залежно від використаної сировини соки бувають:

варіанти відповідей

а) ординарні, марочні, купажні

б) десертні, тонізуючі, вищої якості

в) натуральні, штучні.

Запитання 2

2. Асортимент лікувальної мінеральної води – це:

варіанти відповідей

а) Оболоньська, Софія Київська, Боржомі

б) Содова, Сельтерська

в) Трускавецька, Нафтуся, Баварська

Запитання 3

3. Усі види соків, крім соків з м'коттю та цукром, виробляють :

варіанти відповідей

а) І та ІІ гатунків

б) вищого, І та ІІ гатунку

в) вищого та І гатунків

Запитання 4

4. Настойки бувають:

варіанти відповідей

а) гірки, напівсолодкі, солодкі

б) міцні, десертні, креми

в) ординарні, марочні, колекційні

Запитання 5

5. Ароматизовані вина називають:

варіанти відповідей

а) напівсолодкими

б) десертними

в) вермутами

Запитання 6

6. Кріплені міцні вина містять спирту:

варіанти відповідей

а) 17-29%

б) 12-19%

в) 16-18%

Запитання 7

7. Ігристі вина за вмістом цукру бувають:

варіанти відповідей

а) сухі, напівсолодкі

б) міцні, десертні

в) брют, сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке

Запитання 8

8. Яке позначення мають коньяки витримані понад 10 років:

варіанти відповідей

а) КВ

б) КВВК

в) КС

Запитання 9

9. На кол'єретці вказується:

варіанти відповідей

а) назва вина, вид, вміст спирту та цукру

б) ємність, вид і номер стандарту

в) термін витримки марочного вина

Запитання 10

10. За якістю і терміном витримки вина бувають:

варіанти відповідей

а) сортові, купажні

б) сухі, напівсолодкі, кріплені

в) ординарні, марочні, колекційні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест