Рух і сила. Харчування

Додано: 5 листопада 2023
Предмет: Природничі науки, 11 клас
8 запитань
Запитання 1

1. Наявність яких складових визначає харчову цінність продуктів?

варіанти відповідей

консерванти

вітаміни

вуглеводи

емульгатори

білки

жири

Запитання 2

2. Яка кількість білків має бути у вашій харчовій тарілці?

варіанти відповідей

10%

30-35%

12%

50-60%

Запитання 3

3. Для яких процесів у нашому організмі потрібні жири?

варіанти відповідей

для роботи нирок

для діяльності головного мозку

для нормалізації артеріального тиску

для синтезу гормонів

Запитання 4

4. Які функції виконує скелет в людському організмі?

варіанти відповідей

опорна

рухова

кровотворна

депонуюча

захисна

енергетична

Запитання 5

5.Які мінеральні сполуки переважають у кістках людини?

варіанти відповідей

магній, калій,кальцій

кальцій, фосфор, магній

натрій, фосфор

колаген, кальцій,фосфор

Запитання 6

6. Уважно розгляньте малюнок. Виберіть із перерахованих прикладів той, що йому відповідає в організмі людини

варіанти відповідей

тазостегновий суглоб

плечовий суглоб

ступня людини

Запитання 7

7. Що є основною механічною властивістю кістки?

варіанти відповідей

еластичність

твердість

міцність

крихкість

Запитання 8

8. Гіподинамія — порушення функцій організму (опорно-рухового апарату, кровообігу, дихання, травлення), яке стається через...

варіанти відповідей

Надлишку хондроїтину і глюкозаміну

Обмеження рухової активності

Під час ходьби та бігу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест