Санітарія

Додано: 3 вересня 2019
Предмет:
Тест виконано: 3 рази
10 запитань
Запитання 1

Якщо гість просить залишити в холодильнику продукт на зберігання, ваші дії?

варіанти відповідей

Погоджуємось, якщо на короткий час до 1 год

Питаємо дозволу керівника

Залежить від того, який вид продукту

Ввічливо відмовляємо

Запитання 2

Методи попередження перехресного зараження харчових продуктів:

варіанти відповідей

Погодинна дезинфекція поверхонь

Вчасне проходження медичного огляду працівника

Регулярний огляд на справність обладнання

Очищення та дезінфекція кухонного інвентарю, поверхонь та обладнання, а також вчасне миття

рук

Запитання 3

Яка різниця між очищенням і дезінфекцією?

варіанти відповідей

Різниця полягає в тому, що очищення- це знищення видимих забруднень, а дезінфекція - патогенної мікрофлори

Очищення- це знищення патогенної мікрофлори, а дезінфекція- всієї

Очищення- це знищення видимих забруднень, а дезінфекція- комах

Очищення- це знищення комах, а дезінфекція- патогенної мікрофлори

Запитання 4

Якщо Ви маєте на руці рану, яка не має виділень, Ваші дії:

варіанти відповідей

Не приступати до роботи, до загоєння рани

Змінете напрямок діяльності, щоб не контактувати з продуктами

Накриєте рану та будете змінювати пов`язку/пластир впродовж роботи

Ця рана нічого не міняє, адже виділень немає

Запитання 5

Який вплив здійснює t -18°С -20°С на мікроогранізми, що спричиняють харчові отруєння та гострі кишкові інфекції?

варіанти відповідей

Знищує

Зупиняє розмноження

Уповільнює розмноження

Прискорює розмноження деяких видів мікроорганізмів

Запитання 6

Чому обробка сирої та готової продукції має відбуватися на спеціально відведених поверхнях та дошках різних кольорів?

варіанти відповідей

Для запобігання механічному забрудненню готових продуктів

Для запобігання розмноженню мікроорганізмів

Для зберігання органолептичних властивостей готових виробів

Для запобігання бактеріальному обсіменінню готової продукції.

Запитання 7

Маркування продукції необхідне для:

варіанти відповідей

Контролю виконаних робіт працівником

Контролю за якістю продукції

Виявлення дати приходу товару

Виявлення недбалого працівника

Запитання 8

При експлуатації вогнегасника забороняється:

варіанти відповідей

Наносити удари по вогнегаснику

Експлуатувати вогнегасник особою, що не є відповідальною за пожежну безпеку

Застосовувати вогнегасник для гасіння людей

Експлуатація вогнегасників з наявністю вм'ятин, здутостей або тріщин

Запитання 9

Максимальна допустима температура в холодильному обладнанні:

варіанти відповідей

+3-+4С

-3--4С

+10С

+5-+7С

Запитання 10

Порядок дій при експлуатації вогнегасника:

варіанти відповідей

Взяти вогнегасник і підійти до джерела вогню

Зняти пломбу і захисну чеку з вогнегасника

Направити сопло на вогонь

Натиснути важіль на вогнегаснику

При виході вогнегасної речовини гасити загоряння

шось придумати

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест