Санітарія та гігієна К. р. за ІІ семестр.

Додано: 3 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 34 рази
12 запитань
Запитання 1

1. Посуд, призначений для приготування холодних страв та напоїв перед заповненням:


варіанти відповідей

ретельно миють і знезаражують окропом чи гострою парою 

знезаражують окропом чи гострою парою 

ретельно миють. 

Запитання 2

2. Овочі для приготування холодних страв відварюють: 


варіанти відповідей

в очищенному вигляді

після їх ретельного миття в очищенному вигляді 

після їх ретельного миття в неочищеному вигляді 

Запитання 3

3. Охолодження холодних напоїв, виготовлені в наплитних котлах, слід проводити тільки в:

варіанти відповідей

гарячому цеху

холодному цеху 

овочевому цеху

Запитання 4

4. Сир з непастеризованого молока в натуральному вигляді використовується лише:

варіанти відповідей

для приготування страв, що підлягають тепловій обробці   

для приготування страв, що не підлягають тепловій обробці.

Запитання 5

5. Яка температура подачі других страв:

варіанти відповідей

не нижче 75 С;

не нижче 65 С;  

не нижче 50 С.

Запитання 6

6. Що розвивається в молоці з антибіотиком?

варіанти відповідей

переважно стафілокок стійкий до пастеризації

бактарії

пліснява.

Запитання 7

7. Овочі, плоди і фрукти, які надходять на підприємство повинні відповідати по:


варіанти відповідей

розміру, формі;

якості, упаковці, маркуванню; 

формі, забарвленню, свіжості.

Запитання 8

8. Перлову крупу виробляють з зерен:

варіанти відповідей

ячменю;   

пшениці;

жита.

Запитання 9

9. Що відносять до продуктів переробки зерна?

варіанти відповідей

крупи, бобові, макаронні вироби;

гречану та пшоняну крупу;

рис та вівсянка.

Запитання 10

10. Які яйця належать до технічного браку?


варіанти відповідей

тумак;     

колотнюк; 

красюк.

Запитання 11

11. Залежно від наявності дефектів яйця відносять до:

варіанти відповідей

напівзіпсованих та зіпсованих;

неповноцінних та технічно бракованих; 

напівпригодних та непригодних;

Запитання 12

12. Органолептичним методом визначають:


варіанти відповідей

густину, кислотність

забрудненість, вологість;

колір, запах, смак.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест