Санітарно-бактеріологічний контроль за обладнанням

Додано: 3 жовтня 2023
Предмет: Біологія
11 запитань
Запитання 1

Для миття столового посуду використовують:

варіанти відповідей

тригніздові ванни

двогніздові ванни

Запитання 2

Для миття скляного посуду використовують:

варіанти відповідей

двогніздові ванни

тригніздові ванни

Запитання 3

Двогніздові ванни використовують для миття:

варіанти відповідей

кухонного посуду

склянного посуду

столового посуду

Запитання 4

В кінці робочого дня здійснюється дезинфекція всього столового посуду та приборів:

варіанти відповідей

0,2 % розчином хлорного вапна

0,2 % розчином хлоарміну

0,8 % розчином хлоарміну

0,8 % розчином хлорного вапна

Запитання 5

В кінці робочого дня здійснюється дезинфекція всього столового посуду та приборів:

варіанти відповідей

при температурі не нижче від 50˚ протягом 10 хв

при температурі не вище від 50˚ протягом 10 хв

при температурі не нижче від 50˚ протягом 5 хв

при температурі не нижче від 50˚ 

Запитання 6

Сита, через які проціджують бульйони, соки, буряковий відвар кипятять протягом:

варіанти відповідей

15 хвилин

5 хвилин

10 хвилин

Запитання 7

Раз на тиждень робоче обладнання та інвентар слід дезинфікувати розчином хлорного вапна:


 

варіанти відповідей

0,5 %-ним

 0,1 %-ним

2,5 %-ним

1,5 %-ним

Запитання 8

Після роботи весь дерев'яний дрібний інвентар (обробні дошки, лопатки, мішалки) потрібно мити гарячою водою при температурі …..:


варіанти відповідей

+50 °С

 +70 °С

+40 °С

Запитання 9

Ванни виготовляють із:



варіанти відповідей

 неіржавіючої сталі

 дюралюмінію

 листового алюмі­нію

Запитання 10

Колоду для розрубування м'яса, щоб мати змогу її пересувати і при­бирати, влаштовують на ніжках висотою:



варіанти відповідей

 20 см

30 см

25 см

 35 см

Запитання 11

Матеріал з якого виготовлена тара, інвентар і обладнання має бути:



варіанти відповідей

Корозійним

Антикорозійним

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест