Санітарно-гігієнічна оцінка якості харчових продуктів 2

Додано: 9 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 61 раз
20 запитань
Запитання 1

Відсутність токсичної, канцерогенної, мутагенної та іншої несприятливої дії продуктів харчування на організм людини в разі споживання їх у загальноприйнятих кількостях називають

варіанти відповідей

безпечністю

якістю

корисністю

доброякісністю

Запитання 2

Протягом якої кількості робочих днів з моменту подання заявки видається висновок експертизи харчового продукту

варіанти відповідей

25 днів

30 днів

60 днів

90 днів

Запитання 3

Дозрівання м'яса при температурі 1-40С відбувається протягом

варіанти відповідей

6 годин

10 годин

12 годин

24 годин

Запитання 4

На м'ясо здорових тварин наносять тваро

варіанти відповідей

червоного кольору

синього кольору

зеленого кольору

фіолетового кольору

Запитання 5

Кількість крохмалю в окремих видах ковбас регламентується рецептурою і коливається в межах

варіанти відповідей

1-3%

2-5%

3-7%

4-8%

Запитання 6

М'ясо відварене зберігається при температурі від 20С до 60С протягом

варіанти відповідей

12 годин

24 годин

48 годин

72 години

Запитання 7

Бездоганна за якістю охолоджена риба, покладена у воду

варіанти відповідей

швидко тоне

поступово тоне

не тоне

спливає

Запитання 8

При пастеризації молока гине близько такої кількості вегетативних форм мікроорганізмів

варіанти відповідей

100%

90%

80%

50%

Запитання 9

Яке молоко зберігається при температурі від 20С до 60С протягом 10 діб

варіанти відповідей

свіже

пастеризоване

стерилізоване

ніяке

Запитання 10

До цього кисломолочного продукту можна додавати молочні дріжджі

варіанти відповідей

кисляк

сметана

ацидофілін

ацидофільне молоко

Запитання 11

Вершкове масло зберігається в холодильній камері при температурі 2-60С протягом

варіанти відповідей

5 діб

7 діб

10 діб

15 діб

Запитання 12

У розмороженому стані меланж зберігається на холоді протягом

варіанти відповідей

1-2 години

2-3 години

3-4 години

4-5 годин

Запитання 13

До дієтичних належать яйця, термін зберігання яких не перевищує з дня сортування

варіанти відповідей

7 діб

10 діб

20 діб

25 діб

Запитання 14

Для приготування крему використовуються тільки такі яйця

варіанти відповідей

курячі

качині

дієтичні

столові

Запитання 15

Документом, що підтверджує належну якість та безпеку продукції рослинного походження є

варіанти відповідей

ветеринарне свідоцтво

санітарно-ветеринарне свідоцтво

карантинний дозвіл

паспорт якості

Запитання 16

Під час санітарної експертизи нижньою нормою вмісту клейковини вважають

варіанти відповідей

10%

15%

20%

25%

Запитання 17

Оберіть правильне твердження

варіанти відповідей

чим вища сортність борошна, тим менша його зольність

чим нижча сортність борошна, тим вища його зольність

чим вища сортність борошна, тим вища його зольність

зольність не впливає на сортність борошна

Запитання 18

Кулінарні вироби з круп, що містять домішки зерен гірчака

варіанти відповідей

доводять до смаку

додатково піддають тепловій обробці

підсоложують

утилізують

Запитання 19

Бомбажними вважаються консерви, які

варіанти відповідей

мають здуття

булькають

банки-хлопавки

ржаві

Запитання 20

Основна вимога до харчових добавок - це

варіанти відповідей

її якість

безпека для організму

корисність для організму

її натуральність

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест