Санітарно-гігієнічні вимоги до транспортування, приймання та зберігання харчових продуктів, реалізації кулінарної і кондитерської продукції, напоїв

Додано: 21 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 509 разів
15 запитань
Запитання 1

Яке призначення санітарного журналу в закладі ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Покращення дизайну.

Збільшення асортименту продукції.

Облік столового посуду і наборів

Санітарний опис закладу, умов його експлуатації, запис санітарного стану, виявлених санітарних дефектів, розпорядження представників санітарного нагляду із зазначенням строків усунення хиб і порушень.

Запитання 2

Хто видає санітарний паспорт на машину, якою перевозять продукти?

варіанти відповідей

Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Управління із захисту прав споживачів

Санітарно-епідеміологічна служба.

Райдержадміністрація

Запитання 3

Яким транспортом перевозять харчові продукти?

варіанти відповідей

Критими брезентом вантажними автомобілями

Спеціальним транспортом, що має маркування «Продукти».

Спеціальним транспортом, що має маркування «Гігієнічний транспорт».

Мікроавтобусами.

Запитання 4

У машині, якою перевозять продукти, має бути ...

варіанти відповідей

прибуткова накладна

санітарний паспорт;

видаткова накладна;

транспортний лист.

Запитання 5

Щоденна санітарна обробка транспорту, яким перевозить продукти, включає такі цикли:

варіанти відповідей

промивання розчином хлораміну, чистою водою, просушування на повітрі

протирання 2%-вим розчином хлорного вапна, промивання чистою водою

промивання теплим 1%-вим розчином кальцинованої соди, миття зі шланга гарячою водою і витирання насухо

промивання гарячою водою, промивання 5%-вим розчином хлорного вапна, промивання чистою холодною водою.

Запитання 6

Санітарний паспорт на машину, призначену для перевезення продуктів, видають на строк не більше ніж ... .

варіанти відповідей

два роки;

три роки;

п’ять років;

один рік.

Запитання 7

Який санітарний документ повинні мати особи, які супроводжують продукти в дорозі, завантажують і вивантажують їх?

варіанти відповідей

Паспорт.

Санітарна картка

Медична книжка.

Паспорт працівника торгівлі.

Запитання 8

Для доставки напівфабрикатів із заготівельних підприємств до доготівельних чи магазинів-кулінарій використовують ... тару.

варіанти відповідей

спеціальну металеву, полімерну;

марковану керамічну;

марковану дерев’яну;

марковану скляну.

Запитання 9

Тару дезінфікують ... розчином хлорного вапна

варіанти відповідей

0,2%-вим;

0,5%-вим;

1–2%-вим;

5%-вим.

Запитання 10

Харчові продукти, що надходять на склад закладу ресторанного господарства, повинні мати маркувальний ярлик із зазначенням ...

варіанти відповідей

часу виготовлення, прізвища виробника;

дати, часу виготовлення і кінцевого строку реалізації;

назви продукції, вимог до її якості;

назви продукції, прізвища виробника, дати виготовлення.

Запитання 11

Які з перелічених продуктів потрібно зберігати у камері для сухих продуктів?

варіанти відповідей

М’ясні, рибні.

Гастрономічні.

Молочно-жирові.

Борошно, цукор, крупи.

Запитання 12

Цукор, сіль, чай і каву зберігають у ... .

варіанти відповідей

молочно-жировій камері;

сухих провітрюваних приміщеннях;

темному вологому приміщенні;

світлому прохолодному приміщенні

Запитання 13

До бару завезли свіжу малину, уражену пліснявими грибками. Що має зробити бармен?

варіанти відповідей

Прийняти малину і зробити з неї варення.

Прийняти малину і зробити з неї соус до смаженої качки.

Не приймати малину, оскільки вживати її не дозволяється.

Прийняти малину і зварити з неї пюре.

Запитання 14

Який максимальний строк реалізації готової продукції з моменту її виготовлення?

варіанти відповідей

Від двох до трьох годин.

Від трьох до чотирьох годин.

Від чотирьох до п’яти годин.

Не більше ніж шість годин.

Запитання 15

Який строк зберігання сосисок, сардельок варених вищого та першого ґатунку за температури 2–6 °С?

варіанти відповідей

60 год.

72 год.

48 год.

56 год.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест