Санітарно-гігієнічні вимоги до зберігання та транспортування готових виробів.

Додано: 11 травня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 358 разів
12 запитань
Запитання 1

Хліб і хлібобулочні вироби перевозяться автомашинами

варіанти відповідей

з відкритим кузовом, обладнаним висувними полицями або ящиками

з закритим кузовом, обладнаним висувними полицями або ящиками

з рефрежиратором, обладнаним висувними полицями або ящиками

з холодильником, обладнаним висувними полицями або ящиками

Запитання 2

Нижню полицю для зберігання хліба розміщують на висоті

варіанти відповідей

25 см від підлоги

35 см від підлоги

45 см від підлоги

55 см від підлоги

Запитання 3

Терміни зберігання продукції встановлюються особливими умовами поставки хлібобулочних виробів і залежно від асортименту складають

варіанти відповідей

1-2 год на підприємстві

2-5 год на підприємстві

6-14 год на підприємстві

16-36 год на підприємстві

Запитання 4

Зменшення маси хліба і хлібобулочних виробів внаслідок випа­ровування з нього частини води і деяких продуктів бродіння – це…

варіанти відповідей

вистоювання

черствіння

усихання

випікання

Запитання 5

Ознаки черствіння при зберігання хліба за звичайних умов виявляються через

варіанти відповідей

2-4 год

6-8 год

10-12 год

14-16 год

Запитання 6

Яка частина м’якушки хліба при його черствінні не змінюється?

варіанти відповідей

вуглеводнева

білкова

ретроградна

 крохмальна

Запитання 7

Одним із способів збереження свіжості хліба є використання _____________, які сприяють збільшенню об’єму та поліпшенню пористості хліба і сповільнюють структурні зміни крохмалю.

варіанти відповідей

бромати калію

цукристі речовини

білкові добавки

жири

Запитання 8

Полиці на яких зберігають хліб, слід протирати чистою тканиною, змоченою

варіанти відповідей

10 %-ним розчином хлорного вапна

2%-ним розчином хлораміну

1%-ним розчином столового оцту

2%-ним розчином лимонної кислоти

Запитання 9

Першопричиною черствіння хліба є

варіанти відповідей

клейстеризація крохмалю

ретроградація крохмалю

полімеризація крохмалю

ідентифікація крохмалю

Запитання 10

Усихання хліба в перші 3-6 год зберігання сягає

варіанти відповідей

2-4%

6-8%

10-12%

14-16%

Запитання 11

Смакові якості й аромат змінюються одночасно із зміною

варіанти відповідей

фізико-хімічних властивостей м'якушки

структурно-механічних властивостей м'якушки

санітарно-бактеріологічних властивостей м'якушки

технологічно-хімічних властивостей м'якушки

Запитання 12

Різницею між масами гаря­чого і охолодженого хліба за певний проміжок часу і виражають у відсотках до маси гарячого хліба визначають

варіанти відповідей

черствіння хліба

охолодження хліба

усихання хліба

структурування хліба

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест