ТПБКВ з ОТ. Характеристика сировини та підготовка її до виробництва

Додано: 12 травня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 20 разів
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть правильний варіант основної сировини для приготування кондитерських виробів:



варіанти відповідей

прянощі, ароматичні та желе утворюючі речовини, розпушувачі, борошно;


борошно, цукор, жири, яйця, молоко і молочні продукти;


в) м'ясо, риба, крупи, овочі, повидло, варення.

Запитання 2

Вкажіть механічні властивості сировини



варіанти відповідей

розчинність, кислотність, солодкість, ароматність і гіркість;


твердість, теплоємність, кольоровість;


міцність, пластичність, еластичність, пружність.

Запитання 3

Вкажіть вологість борошна, що відповідає стандарту:



варіанти відповідей

9 %;


12 %;


14,5 %.

Запитання 4

Вкажіть сортність борошна за такими показниками: дуже м’яке, тонкого помелу, білого кольору зі слабким кремовим відтінком, солодкуватого смаку.



варіанти відповідей

вищий ґатунок;


перший ґатунок;


другий ґатунок.

Запитання 5

Які органолептичні показники має цукрова патока?



варіанти відповідей

світло-жовта тягуча рідина;


темно-коричнева густа тягуча рідина;


світло-жовта тягуча рідина з кристалами цукру.

Запитання 6

Як готують меланж до використання?



варіанти відповідей

його розморожують;


його розморожують і проціджують;


його прогрівають на водяній парі.

Запитання 7

Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?



варіанти відповідей

меланж, білки, жовтки;


молоко, сиропи, дріжджі;


борошно, крохмаль, сухе молоко.

Запитання 8

Вкажіть, яку сировину проціджують перед використанням?



варіанти відповідей

борошно, желе і помадку;


молоко, сметану, вершки;


молоко, сиропи, розчини цукру, солі та дріжджів.

Запитання 9

Як підвищена кількість цукру впливає на якість тіста?



варіанти відповідей

покращує набухання клейковини;


розріджує тісто;


підвищує пружність тіста.

Запитання 10

Через яке сито просіюють цукор перед використанням?



варіанти відповідей

через сито з отвором 3 мм;


через сито з отвором 5 мм;


через сито з отвором 8 мм.

Запитання 11

Вкажіть правильний варіант підготування яєць до використання?


варіанти відповідей

яйця миють у підсоленій воді промивають в 1% розчині питної соди ополіскують протягом 3 хвилин у проточній воді;


яйця миють у теплій воді дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв. миють у 2 % - вому розчині питної соди  обполіскують протягом 5 хв. у проточній воді;


яйця миють у теплій воді  дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв.миють протягом 3 хв. у проточній воді.

Запитання 12

Укажіть, при якій відносній вологості в сухому приміщенні слід зберігати цукор;


варіанти відповідей

не вище за 30 %;


не вище за 70 %;


не вище за 50 %.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест