Семінар №2 Теми1.4.1.5.

Додано: 4 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 156 разів
20 запитань
Запитання 1

Які чинники зовнішнього середовища належать до фізичних?

варіанти відповідей

температура

отруйні речовини

випромінювання

антибіотики

Запитання 2

Найбільшу тривалість до висушування мають:

варіанти відповідей

бактерії

плісняві гриби

дріжджі

віруси

Запитання 3

Найбільш сприятливим водним середовищем для розвитку більшості мікроорганізмів є:

варіанти відповідей

нейтральне

лужне

кисле

Запитання 4

Яке природне середовище найбільш сприятливе для розвитку мікроорганізмів?

варіанти відповідей

грунт

повітря

вода

Запитання 5

Де повітря містить меншу кількість мікроорганізмів?

варіанти відповідей

над промисловими містами

над розореною землею

над лісовими масивами

Запитання 6

Чи можна впливати на мікрофлору організму людини?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

Токсини - це

варіанти відповідей

ступінь патогенності мікроорганізмів

отруйні речовини, що утворюються мікроорганізмами

характеристика життєдіяльності мікроорганізмів

Запитання 8

Сироватка - це:

варіанти відповідей

готові захисні речовини

препарат з ослабленою вірулентністю мікроорганізмів

нечутливість оорганізму до чужорідних агентів

Запитання 9

Яку хворобу називають хворобою брудних рук?

варіанти відповідей

холеру

сибірку

дизентерію

туберкульоз

Запитання 10

Який збудник має здатність утворювати сильнодіючий нейротоксин?

варіанти відповідей

холерний вібріон

черевнотифозна паличка

паличка сибірки

паличка ботулізму

Запитання 11

Анаеробних умов існування потребує збудник:

варіанти відповідей

холери

сальмонельозу

туберкульозу

ботулізму

Запитання 12

Збудниками якого захворювання є мікобактерії?

варіанти відповідей

сибірки

дизентерії

туберкульозу

холери

Запитання 13

Головним джерелом збудників стафілококових інфекцій є:

варіанти відповідей

людина

тварини

їжа

рослини

Запитання 14

Найсприятливішим середовищем для розмноження стафілококу є:

варіанти відповідей

кондитерські вироби з заварним кремом

яйця качок

м'ясо птиці

молочнокислі продукти

Запитання 15

Хвороби, які виникають через вживання їжі, що містить велику кількість живих мікроорганізмів, належать до :

варіанти відповідей

інтоксикацій

токсикоінфекцій

кишкових інфекцій

Запитання 16

Що є джерелом інфекції?

варіанти відповідей

хворі люди

інфікована їжа

мухи

бактеріоносії

Запитання 17

Які інфекції належать до зоонозів?

варіанти відповідей

туберкульоз

черевний тиф

сибірка

холера

Запитання 18

Яку роль відіграють мухи в інфекційному процесі?

варіанти відповідей

збудник інфекції

джерело інфекції

переносників інфекції

бактеріоносіїв

Запитання 19

Яким чином людина набуває активного штучного імунітету?

варіанти відповідей

через інфекційне захворювання

через щеплення вакциною

через спадковість

через щеплення сироваткою

Запитання 20

Виберіть профілактичні заходи , спрямовані на джерело інфекції:

варіанти відповідей

медичний профілактичний огляд

щеплення

дезінфекція приміщення

ізоляція хворого

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест