Технологія приготування котлетної маси з м'яса та н/ф з неї.

Додано: 4 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 311 разів
12 запитань
Запитання 1

Обвалка м’яса, це:


варіанти відповідей

відділення м’яса від кісток

розрубування туш

відділення м’яса від сухожилля та плівок 

Запитання 2

Залежно від виду забійної худоби м'ясо поділяють :


варіанти відповідей

на  яловичину дорослої худоби, яловичину молодняка

на яловичину, баранину, козлятину, свинину, оленину, конину

на яловичину, баранину, козлятину, свинину, оленину, конину, птицю

Запитання 3

Найміцнішою тканиною в організмі тварин є:


варіанти відповідей

сполучна тканина

м’язова тканина

кісткова тканина

Запитання 4

Жилкування м’яса, це:


варіанти відповідей

відділення м’яса від кісток

розбирання м’яса на великошматкові напівфабрикати

відділення м’яса від сухожилля та плівок.

Запитання 5

Яку частину м'яса свинини використовують для приготування котлетної маси:


 

варіанти відповідей

вирізку

обрізки м'ясні

пружок

Запитання 6

Які напівфабрикати готують з котлетної маси:


варіанти відповідей

котлета

тюфтельки

зрази

всі відповіді вірні.

Запитання 7

Вироби із котлетної маси панірують для:


варіанти відповідей

запобігання втрати соку

утворення рум'яної кірочки

збільшення виходу н/ф

Запитання 8

Котлетну масу перед формуванням виробів:


 

варіанти відповідей

«вибивають»

«збивають»

«протирають»

Запитання 9

Котлети мають форму:


варіанти відповідей

овальну

форму цеглинки

овально-приплюснуту форму з одним загостреним кінцем.

Запитання 10

Биточок м'ясний має:

  

варіанти відповідей

приплюснуто-округлу форму

форму кульок

цеглинки з округлими краями

Запитання 11

Яка сировина входить до складу котлетної маси?

 


варіанти відповідей

Мясо, хліб, молоко, цибуля, яйця, сіль, перець

Мясо, хліб пшеничний, молоко або вода, сіль, мелений перець

Мясо, молоко або вода, цибуля, сіль, перець

Запитання 12

До котлетної маси з меншою кількістю хліба додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, добре перемішують, розкладають на порції по 2—4 шт., формують у вигляді кульок діаметром 2—4 см, обкачують у борошні


варіанти відповідей

Біфштекс січений

Тюфтельки

Биточки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест