Семінар. Кондитерські вироби

Додано: 25 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 139 разів
30 запитань
Запитання 1

Які відмінні особливості має джем?

варіанти відповідей

мазеподібну густу консистенцію

цілі плоди у сиропоподібній консистенції

розварені плоди у желеподібній консистенції

Запитання 2

Із якої сировини готують пастильні вироби?

варіанти відповідей

яблучне пюре і цукор

плодово-ягідне пюре і яєчний білок

пектиново - цукровий сироп

Запитання 3

Яка карамель має склоподібну, прозору структуру?

варіанти відповідей

льодяникова

з начинкою

фруктово-ягідна

Запитання 4

В чому відзнака десертних видів шоколаду?

варіанти відповідей

більше цукру, світліший

більше какао-маси, ніжно-гіркуватий 

більше какао-порошку, темніший

Запитання 5

Які кондитерські вироби відносяться до фруктово-ягідних?

варіанти відповідей

шоколад, цукерки, халва

мармелад, джем, зефір

карамель, драже, ірис

Запитання 6

Які умови і терміни зберігання тортів і тістечок із заварним кремом?

варіанти відповідей

+13+23°С, 24 години

0+5°С, 10 діб

+6+8°С, 6 годин

Запитання 7

Які органолептичні показники цукрового печива?

варіанти відповідей

розсипчасте, легко набухає, чіткий малюнок на поверхні

світлого кольору, з проколами по всій поверхні, не солодке.

темного кольору, крихке, глазуроване, жирне

Запитання 8

Кондитерський виріб шарово – волокнистої структури, який складається з тонких волокон збитої з піноутворювачами карамельної маси і розтертих смажених олійних мас, є:

варіанти відповідей

нуга

суфле

халва

Запитання 9

Ніжна дрібнокристалічна маса, яку виготовляють збиванням цукру і патоки, слугує основою начинки карамелі:

варіанти відповідей

помадкової

масляно – цукрової

збивної

Запитання 10

Мед, що має золотистий відтінок, приємний, терпкуватий смак і слабкий аромат, належить до:

варіанти відповідей

білоакацієвого

малинового

соняшникового

Запитання 11

Чим відрізняється затяжне печиво?

варіанти відповідей

розсипчасте, золотистого кольору

крихке, легке, золотистого кольору

бліде забарвлення, пружне

Запитання 12

Як ділиться мармелад в залежності від сировини і способів виробництва?

варіанти відповідей

формовий, різаний

мозаїчний, різаний, фігурний

фруктово-ягідний, желейний

Запитання 13

Як називають пастилу, яку відсаджують в вигляді фігурних виробів?

варіанти відповідей

рахат-лукум

нуга

зефір

Запитання 14

Який борошняний кондитерський виріб відноситься до хлібних консервів?

варіанти відповідей

крекер

галети

вафлі

Запитання 15

Легкі, пористі, борошняні кондитерські вироби називаються?

варіанти відповідей

печивом

пряниками

вафлі

Запитання 16

Вироби з приємним смаком, ароматом прянощів і порівняно м'якою консистенцією являються:

варіанти відповідей

тістечками

пряниками

бісквітами

Запитання 17

Яку масу отримують змішуванням сирих ядер горіхів з цукровою пудрою (цукром)?

варіанти відповідей

пралінову

грильяжну

марципанову

Запитання 18

Основу якої начинки карамелі становить цукрова пудра, кокосова олія, лимонна кислота:

варіанти відповідей

помадкової

масляно-цукрової

збивної

Запитання 19

Пралінові цукеркові маси – це тонкоподрібнена суміш:

варіанти відповідей

смажених ядер горіхів

цукру, рослинного жиру

з цукру і патоки

Запитання 20

Цукерки "Суфле" відносять за видом корпусу до:

варіанти відповідей

повітряних

збивних

пралінових

Запитання 21

Желеподібний продукт, який отримують з використанням драглеутворювачів, цукру – піску, а також кислоти, ароматизатора, барвника, є:

варіанти відповідей

желе фруктово – ягідне

повидло

мармелад желейний

Запитання 22

Продукт виробляють із суміші пюре яблучного і абрикосового або сливового. Він має затяжну консистенцію, невеликий розмір і посипану цукром – піском поверхню:

варіанти відповідей

мармелад фруктовий

цукати

мармелад-пат

Запитання 23

Продукт, отриманий з цілих або розірваних на шматки фруктів, ягід, деяких овочів, уварених у цукровому або цукрово – патоковому сиропі:

варіанти відповідей

цукати

мармелад-пат

курага

Запитання 24

Жирове посивіння шоколаду пов"язано з:

варіанти відповідей

високим вмістом жиру

поліморфним перетворенням жиру  

переміщенням шоколаду з холодного у тепле приміщення

Запитання 25

Вироби, з пружного й еластичного тіста, з помірною кількістю цукру, має шарувату структуру, досить світле забарвлення, проколи відносять до:

варіанти відповідей

печива цукрового

крекерів

печива затяжного

Запитання 26

Прозорий клейстер високої в'язкості утворює - крохмаль 

варіанти відповідей

рисовий

картопляний

кукурудзяний

Запитання 27

За ботанічним походженням мед поділяють на :

варіанти відповідей

монофлорний і поліфлорний

квітковий, падевий

центробіжний, сотовий, стільниковий

Запитання 28

Асортимент льодяникової карамелі загорнутої включає :

варіанти відповідей

Дюшес, Барбарис, Арктика

М’ятна, Вишня, Сніжок

Грильяжна, Злітна, Барбарис

Запитання 29

За видом олійних культур і рецептурою приготування тахінну халву одержують з

варіанти відповідей

арахісу

горіхів

кунжуту

Запитання 30

За станом маси ірис розрізняють:

варіанти відповідей

аморфний, мякий

тиражений, напівтвердий

аморфний, тиражений

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест