Тестування буде корисним для узагальнення розділу "Сенсорні системи" та дозволить удосконалити навички роботи з різними видами тестових завдань
Яка властивість сенсорних систем забезпечує здатність пристосувати рівень чутливості до різної сили подразника?
В якій послідовності звукові коливання передаються рецепторам органу слуху?
А) зовнішнє вухо
Б) перетинка овального вікна
В) слухові кісточки
Г) барабанна перетинка
Д) рідина в завитці
Е) рецептори органу слуху
Яка ділянка язика найбільш чутлива до солодкого?
З подразненням яких рецепторів пов’язане виникнення ліфтних рефлексів?
Назвіть, яка природа нюхових подразників?
Які фактори впливають на гостроту нюху?
Розмістіть елементи сенсорної системи у порядку проходження по них нервового імпульсу:
А) провідні шляхи
Б) кора головного мозку
В) рецептори
Г) підкіркові центри
Яке зображення предмета буде формуватись на сітківці?
За яких умов виникає відчуття дотику?
Які гігієнічні правила сприяють збереженню зору у людини?
Встановіть відповідність між структурами та аналізаторами, до яких вони відносяться:
ОРГАН
А) кортіїв орган
Б) сітківка
В) коваделко
Г) сосочки язика
Д) волоскові клітини
Е) пігментні клітини
АНАЛІЗАТОР
1) смаковий
2) слуховий
3) зоровий
Встановіть відповідність між оболонкою ока та функцією, яку вона виконує:
ФУНКЦІЇ ОБОЛОНОК
1. захист від механічних та хімічних пошкоджень
2. забезпечення очного яблука кров’ю
3. перетворення подразника на нервовий імпульс
ОБОЛОНКИ ОКА
А) білкова
Б) судинна
В) сітківка.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома