Позначте складову вестибулярного апарату:
Укажіть стан речовин, які людина здатна відчувати на смак
Укажіть на структуру, яка визначає колір очей
Укажіть оболонку ока в якій розташована зіниця
Укажіть порожнину, з якою слухова труба з’єднує барабанну порожнину
Установіть послідовність проходження світла через оптичну систему ока
А зіниця
Б склисте тіло
В рогівка
Г кришталик
Приведіть у відповідність типи смакових відчуттів із ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:
1 гіркий
2 кислий
3 солоний
4 солодкий
______________________
А кінчик язика
Б корінь язика
В краї язика
Г кінчик і краї язика
Д нижня поверхня язика
Яка природа нюхових подразників?
Проаналізуйте твердження щодо особливостей будови вестибулярного апарату людини та виберіть правильні:
І. Рецептори вестибулярного аналізатора розташовані у внутрішньому вусі.
ІІ. До складу вестибулярного апарату входять три півколові канали та два мішечки.
Укажіть структуру, зображену на рисунку
Установіть відповідність між структурою ока та функцією, яку вона виконує:
1 кришталик
2 палички
3 колбочки
4 сліпа пляма
_____________________________________
А місце виходу зорового нерва
Б сприйняття кольорового зображення
В заломлення світла
Г сутінкове бачення
Д найбільше скупчення колбочок
Укажіть, що таке аналізатор?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома