Сервірування святкового столу

Додано: 22 травня
Предмет: Технології, 5 клас
12 запитань
Запитання 1

Процес, який передбачає правильне розташування посуду, столових приборів та столової білизни, - це...

варіанти відповідей

прибирання столу

сервірування столу

підготовка столу

приготування до свята

Запитання 2

Як називається посуд, призначений для подавання та споживання страв?

варіанти відповідей

Кухонний

Столовий

Інвентар

Запитання 3

До столового посуду загального користування належать: (оберіть декілька відповідей)

варіанти відповідей

салатник

цукорниця

таця

чашка

Запитання 4

До столового посуду індивідуального призначення належать: (Оберіть декілька відповідей)

варіанти відповідей

тарілка

склянка

чайник

блюдце

Запитання 5

Предмети для прийому їжі (ложки, виделки, столові ножі, палички для їжі) називаються ...

варіанти відповідей

кухонними інструментами

інвентарем

столовими приборами

столовим посудом

Запитання 6

Столові прибори - це...

варіанти відповідей

Блюдо, ваза, піала

Ложка, виделка, ніж

Скатертина, серветка, рушник

Чашка, тарілка, блюдце

Запитання 7

Ложку та ніж потрібно класти...

варіанти відповідей

Зліва від тарілки

В тарілку

Над тарілкою

 Справа від тарілки

Запитання 8

Виделку потрібно класти...

варіанти відповідей

Зліва від тарілки зубцями вниз

Зліва від тарілки зубцями вгору

Справа від тарілки зубцями вгору

В тарілку зубцями вгору

Запитання 9

Лезо ножа має бути спрямоване...

варіанти відповідей

в бік тарілки

вгору від тарілки

в бік від тарілки

Запитання 10

Десертну ложку та виделку потрібно класти...

варіанти відповідей

Над тарілкою

Справа від тарілки

Зліва від тарілки

Запитання 11

Оберіть вірні правила поведінки за столом:

варіанти відповідей

ніколи не сідати до столу з брудним обличчям, руками

сидіти за столом потрібно прямо, лікті не повинні лежати на скатертині

плямкати за столом, сьорбати, колупатися в роті під час приймання їжі 

коли користуються ножем і виделкою, то виделку весь час тримають у лівій руці, а ніж — у правій

починати їсти за святковим столом можна одразу, як тільки сів, не чекаючи, поки сяде решта гостей.

Запитання 12

Норми та правила, що відображають уявлення про чемну поведінку людей у суспільстві - це...

варіанти відповідей

вимоги

етикет

сценарій

сервірування столу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест