Шлункові отруєння

Додано: 16 листопада 2021
Предмет: Захист України, 11 клас
Тест виконано: 373 рази
14 запитань
Запитання 1

Вкажіть симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

дискомфорт у кишечнику

відчуття голоду

спазми і біль у ділянці пупка

підняття температури

Запитання 2

Вкажіть за яких умов продукти можуть спричинити харчові отруєння?

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, куплені на стихійному ринку

продукти, які неправильно зберігались чи оброблялись

продукти з пошкодженою упаковкою

Запитання 3

Результатом харчових отруєнь можуть бути різні інфекційні захворювання:

варіанти відповідей

ботулізм, сальмонелоз, золотисний стафілокок, бактерія E.coli

ботулізм, сальмонелоз, золотисний стафілокок, ангіна

ГРВІ, ангина

Запитання 4

Вкажіть продукти, які не можуть спричинити харчове отруєння

варіанти відповідей

сире м'ясо

немиті фрукти

сирі яйця

кип'ячене молоко

Запитання 5

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

 харчові отруєння

інфекційні захворювання

 хімічні отруєння

 неінфекційні захворювання

Запитання 6

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

 в грамах


в калоріях

 в кілограмах

Запитання 7

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

термін зберігання

інформація про склад продукту

маса продукту

Запитання 8

Найбільш поширеними ознаками харчового отружння є:

варіанти відповідей

а) підвищення температури тіла, блювота

б) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, висипання на шкірі

в) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, з'являються озноб, тахікардія (прискорене серцебиття); знижується артеріальний тиск; може виникнути непритомний стан, іноді відзначаються судоми м'язів. 


Запитання 9

Харчові отруєння (англ. food poisoning) — це


варіанти відповідей

а) хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини.

б) розлади здоров'я людей, тварин, рослин у вигляді хвороби, які спричинюють збудники — віруси, різноманітні бактерії, найпростіші, паразитичні гриби, гельмінти, продукти їхньої життєдіяльності (екзотоксини, ендотоксини), патогенні білки — пріони, здатні передаватися від заражених організмів здоровим і схильні до масового поширення

в) це група інфекційних і інвазивних хвороб тварин, котрими хворіють і люди

Запитання 10

Сальмонельоз є наслідком вживання сирих продуктів

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

Харчові отруєння найчастіше трапляються влітку

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

У разі появи симптомів харчового отруєння можна лікуватися вдома і не їхати в лікарню

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Розвиток ботулінуса супроводжується:


варіанти відповідей

а) перебігом без зовнішніх ознак зміни якості продуктів

б) утворенням гострого неприємного запаху

в) утворенням вуглекислого газу і водню, про що можуть вказувати роздуті кришки консервних банок (бомбаж).

Запитання 14

Ботулізм - це:

варіанти відповідей

а) отруєння їжею, що містить сильно діючий токсин мікроорганізму - ботулінуса.


б) гостре захворювання, що виникає в результаті вживання їжі, що містить токсин стафілокока

в) отруєння, що виникають в результаті надходження до

організму людини їжі, ураженої токсинами мікроскопічних грибів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест