Харчове отруєння -
Групи харчових отруєнь
Харчові отруєння можуть спричиняти
Слабкість, запаморочення, втрата свідомості, головні болі, прискорене серцебиття, інколи підвищення температури тіла, нудота, блювання й діарея - це стан
Особливо небезпечними є такі отруєння
Блекота чорна, дурман звичайний та цикута отруйна
Бліда поганка
Це -
• не вживати продукти із закінченим терміном придатності;
• зберігати і транспортувати продукти в належних умовах;
• купуючи молочну продукцію, перевіряти цілісність упаковки;
• не вживати в їжу незнайомі продукти харчування;
• ретельно мити овочі, фрукти, зелень, а також посуд, столове приладдя, дотримуватися правил особистої гігієни;
• проводити якісну термічну обробку продуктів харчування (особливо риби і м’яса);
• дотримуватися правил зберігання продуктів у холодильнику: зберігати окремо свіжі й уже приготові м’ясні продукти, не зберігати готову їжу в холодильнику більш ніж 3 дні;
• боротися з переносниками інфекцій (тарганами, мишами)
Які з цих грибів грибник не покладе до кошика
Щоб уникнути отруєння грибами, треба
Чи можна споживати невідомі нам рослини та гриби?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома