14 група Інформаційні технології Системи автоматизації ресторанного господарства.

Додано: 21 листопада
Предмет: Інформатика, 11 клас
19 запитань
Запитання 1

За допомогою програмного продукту можна автоматизувати робочі місця (декілька відповідей)

варіанти відповідей

офіціанта

касира

бармена

буфетника

адміністратора

охоронця

Запитання 2

Основні функціональні можливості "Ресторан" (декілька відповідей)

варіанти відповідей

можливість проведення попереднього налаштування системи та її адміністрування на рівні бек-офісної системи;


простий і зрозумілий інтерфейс, призначений для роботи з сенсорним екраном;

використання рішення на підприємствах змішаної концепції (вдень фаст-фуд, ввечері ресторан);


самостійна робота без бек-офісу - оперативне формування меню та призначення цін безпосередньо з програми;

велика кількість аналітичних звітів, причому більшість можна формувати безпосередньо з сенсорного екрану POS-терміналу.

Запитання 3

До програми автоматизації ресторану можна підключити:

варіанти відповідей

 сенсорні POS-термінали;     фіскальні реєстратори   

принтери сервіс-друку; програмовані клавіатури      

 сканери штрихкоду;   зчитувачі магнітних і проксіміті карт        

електронні ваги;  авторизатори безготівкових платежів    

освітлення закладу

Запитання 4

Ефект від впровадження автоматизованої системи може бути розділений на ... складові

варіанти відповідей

 Економічну

Якісну

Фінансову

політичну

Запитання 5

Можливість отримання оперативної точної інформації про рух продуктів;

зменшення кількості обслуговуючого персоналу (в основному працівників бухгалтерії) - характеристики .... складової

варіанти відповідей

фінансової складової

якісної складової 

Запитання 6

Реальна економія і прибуток, а також: стають практично неможливими зловживання на виробництві; повний контроль за витратами коштів на виробничі і невиробничі потреби; оптимізація зарплати за підсумками роботи кожного працівника виробництва, офіціанта, бармена або менеджера; точний розрахунок собівартості страви, що дає можливістьоптимізації ціни страви; введення продуманої політики знижок - основні характеристики...

варіанти відповідей

фінансової складової

якісної складової 

економічної складової

Запитання 7

Оперативність передачі завдання на виробництво - прискорення обслуговування відвідувачів;

підвищення якості приготування страв (контроль за дотриманням калькуляційних карт);

оперативність і точність розрахунку з відвідувачем - характеристики... складової

варіанти відповідей

 якісної

фінансової

 економічної

Запитання 8

Реальна економія і прибуток, а також: стають практично неможливими зловживання на виробництві; повний контроль за витратами коштів на виробничі і невиробничі потреби - характеристики ... складової

варіанти відповідей

 якісної

фінансової

економічної

Запитання 9

Сучасна система автоматизації– це

варіанти відповідей

спеціалізований комп’ютеризований комплекс програм і устаткування, який відкриває можливості щодо забезпечення ефективного управління закладами ресторанного господарства.

упорядкувати і автоматизувати діяльність підприємства, зв'язавши її в єдиний високотехнологічний ланцюг ефективних процесів.

це набір стандартних комп'ютерних програм, які замінюють працівників ресторану і повністю виключають людський фактор з усіх виробничих процесів

Запитання 10

Основними завданнями, для вирішення яких розробляються автоматизовані системи для ресторанів, барів, кафе, їдалень, а також комбінатів харчування, магазинів кулінарії, кондитерських і спеціалізованих цехів, є:

варіанти відповідей

робота із замовленнями відвідувачів (оформлення, друк, дозамовлення, скасування, виписка гостьових рахунків, остаточна оплата), підключення спеціального торгового обладнання, аналіз продажів, виробки офіціантів, завантаженості залів у режимі реального часу - всі ці функції властиві торговим і обіднім залам, барам, сервіс-барам, буфетам (підрозділам фронт-офісу);

облік руху товарів, взаєморозрахунки з постачальниками, розрахунок собівартості продуктів і страв, аналіз даних для прийняття управлінських рішень, ведення бухгалтерського і податкового обліку (ці роботи виконують підрозділи, які називають бек-офісом).

це реальна економія і прибуток, а також: стають практично неможливими зловживання на виробництві; повний контроль за витратами коштів на виробничі і невиробничі потреби; оптимізація зарплати за підсумками роботи кожного працівника виробництва, офіціанта, бармена або менеджера; точний розрахунок собівартості страви, що дає можливість оптимізації ціни страви; введення продуманої політики знижок.

Запитання 11

Автоматизоване робоче місце Офіціанта - це

варіанти відповідей

Спеціалізована комп'ютерна станція для внесення замовлення в систему і сервіс-друку по підрозділах (кухня, бар), яка складається з системного блоку, монітора і програмованої клавіатури або сенсорного монітора типу Touch Screen і зчитувача магнітних карт

Принтери рулонного друку (Roll) використовуються як принтери сервіс-друку. Принтери сервіс-друку призначені для друку замовлень в підрозділах (кухня, бар)

IBM PC-сумісний комп'ютер

Запитання 12

Автоматизоване робоче місце кухаря - це

варіанти відповідей

Спеціалізована комп'ютерна станція для внесення замовлення в систему і сервіс-друку по підрозділах (кухня, бар), яка складається з системного блоку, монітора і програмованої клавіатури або сенсорного монітора типу Touch Screen і зчитувача магнітних карт

Принтери рулонного друку (Roll) використовуються як принтери сервіс-друку. Принтери сервіс-друку призначені для друку замовлень в підрозділах

IBM PC-сумісний комп'ютер

Запитання 13

Автомат це

варіанти відповідей

пристрій або сукупність пристроїв, які, за заданою програмою і без безпосередньої участі людини, виконують усі операції у процесах одержання, перетворення, передавання і використання енергії, матеріалів або інформації.


сукупність взаємопов'язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для виготовлення продукції.

спосіб організації виробництва, за якого функції управління і контролю передаються автоматичним пристроям

Запитання 14

Автоматизація виробництва

варіанти відповідей

пристрій або сукупність пристроїв, які, за заданою програмою і без безпосередньої участі людини, виконують усі операції у процесах одержання, перетворення, передавання і використання енергії, матеріалів або інформації.


сукупність взаємопов'язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для виготовлення продукції.

спосіб організації виробництва, за якого функції управління і контролю передаються автоматичним пристроям

Запитання 15

Системи за рівнем автоматизації бувають

варіанти відповідей

ручні

автоматичні

автоматизовані

конструктивні

Запитання 16

До ручних систем відноситься

варіанти відповідей

перо, чорнильниця, лоавта...

комп'ютер, автомобіль

пульт оператора завода

Запитання 17

До автоматизованих систем відноситься

варіанти відповідей

перо, чорнильниця, лоавта...

комп'ютер, автомобіль

пульт оператора завода

Запитання 18

До автоматичних систем відноситься

варіанти відповідей

перо, чорнильниця, лоавта...

комп'ютер, автомобіль

пульт оператора завода

Запитання 19

комп'ютеризація виробництва це

варіанти відповідей

широке впровадження взаємопов'язаних і взаємодоповнюючих систем машин, апаратів, приладів, обладнання на всіх частках виробництва, операціях і видах робіт. 

залучення обчислювальної і мікроелектронної техніки в діяльності різних виробничих систем 

пристрій або сукупність пристроїв, які, за заданою програмою і без безпосередньої участі людини, виконують усі операції у процесах одержання, перетворення, передавання і використання енергії, матеріалів або інформації.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест