Системи водовідведення

Додано: 10 березня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 48 разів
5 запитань
Запитання 1

Оберіть вірний варіант визначення терміну "Водовідведення (каналізація)":

варіанти відповідей

Водовідведення (каналізація) – це комплекс взаємопов’язаних інженерних споруд, призначених для збирання, транспортування за межі населених пунктів забруднених стічних вод та знешкодження перед скиданням у водойми.

Водовідведення (каналізація) – це комплекс взаємопов’язаних інженерних споруд, призначених для збирання, транспортування за межі населених пунктів забруднених стічних вод та їх очищення.

Водовідведення (каналізація) – це комплекс взаємопов’язаних інженерних споруд, призначених для подачі до населених пунктів забруднених стічних вод.

Водовідведення (каналізація) – це комплекс взаємопов’язаних інженерних споруд, призначених для збирання, транспортування за межі населених пунктів забруднених стічних вод, їх очищення та знешкодження перед скиданням у водойми.

Запитання 2

Оберіть невірне визначення:

варіанти відповідей

Об'єктами каналізації є будівлі житлового, громадського, виробничого,службового і спеціального призначення, обладнані внутрішнім водопроводом і каналізацією, а також міста, що знов будуються, існуючі і такі, що реконструюються, селища міського типу, сільські і дачні селища, курорти, промислові підприємства, комбінати і промислові райони.

Внутрішня каналізація служить для прийому стічних вод в місцях їх утворення і для відведення за межі будівлі в зовнішню каналізаційну мережу.

Зовнішня каналізація призначена для транспортування стічних вод за межі населених пунктів або промислових підприємств на очисні споруди, які служать для знешкодження стічних вод, випуску очищених вод у водоймище без порушення його природного стану і обробки осаду в цілях подальшої його утилізації.

Стічними називаються води, використані на побутові, виробничі або інші потреби і забруднені при цьому додатковими домішками, які не змінили їх первинний хімічний склад і фізичні властивості, а також води, що стікають з території населених пунктів і промислових підприємств в результаті випадання атмосферних опадів або поливання вулиць.

Запитання 3

Оберіть правильну вілповідь:

варіанти відповідей

Залежно від походження, вигляду і якісної характеристики домішок стічні води підрозділяють на три основні категорії: побутові (господарсько-фекальні), виробничі (промислові) і дощові (атмосферні).

Залежно від походження, вигляду і якісної характеристики домішок стічні води підрозділяють на 2 основні категорії: побутові (господарсько-фекальні) і дощові (атмосферні).

Залежно від походження, вигляду і якісної характеристики домішок стічні води підрозділяють на 2 основні категорії: побутові (господарсько-фекальні), виробничі (промислові).

Залежно від походження, вигляду і якісної характеристики домішок стічні води підрозділяють на 2 основні категорії: виробничі (промислові) і дощові (атмосферні).

Запитання 4

До І групи каналізаційних споруд відносяться:

варіанти відповідей

- Очисні станції, призначені для очищення стічних вод і обробки осаду;

- Випуски очищених стічних вод у водойми.

- Внутрішні каналізаційні пристрої;

- Зовнішня каналізаційна мережа;

- Каналізаційні насосні станції.

- Зовнішня каналізаційна мережа;

- Каналізаційні насосні станції.

- Внутрішні каналізаційні пристрої;

- Зовнішня каналізаційна мережа.

Запитання 5

Оберіть невірний варіант визначення:

варіанти відповідей

Внутрішні каналізаційні устрої в житлових і громадських будівлях складаються з приймачів (санітарних приладів) — унітазів, пісуарів, раковин, умивальників, трапів, ванн і ін., і з мережі — відвідних труб, стояків, випусків і дворової мережі.

Стояки прокладають по стінах усередині опалювальних приміщень або в монтажних шахтах, блоках і санітарно-технічних кабінах. Їх виводять через горищне приміщення вище за дах.

Стічні води поступають по стояку через випуск в дворову або внутрішньоквартальну каналізаційну мережу. В місці приєднання кожного випуску до дворової або внутрішньоквартальної каналізаційної мережі влаштовують оглядовий колодязь, який призначається для спостереження за роботою внутрішньої мережі і для її прочищення при засміченні.

Зовнішньою каналізаційною мережею називають укладену з ухилами розгалужену наземну мережу труб і каналів, що відводить стічні води самопливом до насосної станції, очисних споруд або у водоймище.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест