Солодкі страви і напої

Додано: 28 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 59 разів
20 запитань
Запитання 1

Як ще називають солодкі страви

варіанти відповідей

Десертні

Ягідні

Солодкі

Запитання 2

За температурою подавання солодкі страви та напої поділяють на

варіанти відповідей

Гарячі (55°С) та холодні (10-14°С)

Гарячі (80°С) та холодні (20°С)

Гарячі (60°С) та холодні (15°С)

Запитання 3

За будовою свіжі плоди поділяють на такі групи

варіанти відповідей

Зерняткові, кісточкові, субтропічні, тропічні, ягоди

Зерняткові, кісточкові

Субтропічні, тропічні

Ягоди, дикоростучі ягоди

Запитання 4

Зерняткові плоди мають високу харчову цінність, оскільки містять цукрів?

варіанти відповідей

До 9%

До 12%

До 18%

Запитання 5

Яких сортів бувають садові сливи

варіанти відповідей

Ренклод

Угорки

Морелі

Запитання 6

Оберіть плоди які відносяться до субтропічних

варіанти відповідей

Маслини

Цитрусові

Хурма

Банани

Запитання 7

Оберіть плоди які відносяться до тропічних

варіанти відповідей

Банан

Ананас

Інжир

Гранат

Запитання 8

Горіхоплідні за будовою поділяють на

варіанти відповідей

Справжні

Кісточкові

Зерняткові

Запитання 9

За будовою ягоди поділяють на

варіанти відповідей

Справжні

Несправжні

Складні

Прості

Запитання 10

Цукрова пудра - це?

варіанти відповідей

Додатково очищений цукрр-пісок

Подрібненні кристали

Запитання 11

До ароматичних продуктів відносять

варіанти відповідей

Мед натуральний, мед штучний

Ваніль, аніс

Кардамон, імбир

Запитання 12

Солодкі страви готують і порціонують у

варіанти відповідей

Холодному цеху

Гарячому цеху

Холодному та гарячому цехах

Запитання 13

Температура подавання узварів?

варіанти відповідей

12-15°С

20-25°С

30-40°С

Запитання 14

Який крохмаль в основному використовують в кулінарії?

варіанти відповідей

Картопляний

Кукурудзний

Модифікований

Запитання 15

Для приготування густого киселю на 1 кг рідини беруть крохмалю?

варіанти відповідей

60-80 г

100-120 г

40-60 г

Запитання 16

Для приготування напіврідкого киселю на 1 кг рідини беруть крохмалю?

варіанти відповідей

20-40 г

10-30 г

40-60 г

Запитання 17

Що являють собою муси?

варіанти відповідей

Збите желе

Страву з желе та з додаванням вершків

Страву з желе та з додаванням яєчного білка

Запитання 18

До гарячих солодких страв належать?

варіанти відповідей

Солодкі страви з яблуками або з додаванням яблук

Бабки

Пінники

Запитання 19

До холодних напоїв належать?

варіанти відповідей

Молоко та кисло-молочні продукти

Чай та кава

Какао та молоко

Запитання 20

На підприємства масового харчування надходять різні види чаю

варіанти відповідей

Байховий, пресований, плитковий

Чорний, зелений, фруктовий

Липовий, байховий, листковий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест