Способи теплової обробки (3 розряд)

Додано: 3 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 157 разів
12 запитань
Запитання 1

Основні способи теплової обробки це:

варіанти відповідей

варіння

тушкування

пасерування

смаження

запікання

Запитання 2

До способів варіння не належить:

варіанти відповідей

припускання

пасерування

на водяній бані

в автоклаві

Запитання 3

До комбінованих способів належать:

варіанти відповідей

обшпарювання

тушкування

пасерування

запікання

варіння з наступним обсмажуванням

Запитання 4

Короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього за температури не вищій за 120°С без утворення рум’яної кірочки називається

варіанти відповідей

припускання

пасерування

смаження основним способом

бланшування

Запитання 5

Спосіб теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається

варіанти відповідей

бланшування

припускання

варіння на парі

варіння на водяній бані

термостатування

Запитання 6

Жир для смаження основним способом розігрівають до температури

варіанти відповідей

140–150°С

160–170°С

120–130°С

100–120°С

Запитання 7

Жир для смаження у великій його кількості (фритюр) розігрівають до температури

варіанти відповідей

140–150°С

90–200°С

160–180°С

130–145°С

Запитання 8

Папільйот – це спосіб теплової обробки...

варіанти відповідей

за якого використовують решітку-гриль

що передбачає приготування їжі після попереднього обсмажування

що передбачає загортання їжі у папір (фольгу)

риби в шарі солі

Запитання 9

Співвідношення жиру і продукту під час смаження у фритюрі має бути (мінімум):

варіанти відповідей

4 : 1

1 : 2

2 : 1

1 : 4

Запитання 10

Температура у найтовстішій частині продукту до моменту готовності під час теплової обробки має бути не менше:

варіанти відповідей

50°С

60°С

80°С

100°С

Запитання 11

До бланшування вдаються, позаяк воно...

варіанти відповідей


полегшує наступну механічну кулінарну обробку продуктів

сприяє утворенню нових смакових речовин

доводить продукт до готовності

надає страві рум'яної кірочки

Запитання 12

Молочний столовий маргарин використовують:

варіанти відповідей

для бутербродів

для заправляння супів-пюре, каш

для пасерування овочів, для тіста

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест