Споживні властивості товарів

Додано: 21 вересня 2021
Предмет: Природничі науки, 11 клас
Тест виконано: 224 рази
17 запитань
Запитання 1

Група властивостей виробу, які виявляються в процесі споживання, називаються … .

варіанти відповідей

фізичними

органолептичними

споживними

хімічними

Запитання 2

Що є основою споживних властивостей товарів?

варіанти відповідей

Функціональні властивості товару.

Біологічні властивості товару.

Натуральні властивості матеріалів і виробів.

Усі зазначені відповіді правильні.

Запитання 3

Що характеризують хімічні властивості товарів?

варіанти відповідей

Режим технологічної обробки матеріалів і виробів у процесі їх виробництва.

Реагування матеріалу або готових виробів на дію різних хімічних речовин.

Соціальну значимість і практичну корисність товару.

Зміни матеріалів під впливом технологій виготовлення конкретного товару.

Запитання 4

Фізичні властивості поділяються на … .

варіанти відповідей

функціональні, експлуатаційні, термічні, біологічні;

трансформаційні, функціональні, фізико-механічні;

фізичко-хімічні, фізико-механічні, терміні, оптичні, акустичні;

правильної відповіді немає;

Запитання 5

Що характеризують біологічні властивості?

варіанти відповідей

Стійкість матеріалів і готових виробів до впливу мікроорганізмів.

Якість більшості матеріалів і готових виробів.

Реагування матеріалу або готового виробу на дію різних хімічних речовин.

Усі зазначені відповіді вірні.

Запитання 6

До споживних властивостей призначення належать … .

варіанти відповідей

властивості соціального призначення і функціональні;

психологічні і психофізіологічні;

досконалість виробничого виконання, функціональні;

екологічні і психологічні;

Запитання 7

Ергономічні властивості включають … .

варіанти відповідей

довговічність, термін служби, ресурс;

безвідмовність, функціональність, збереженість, безвідмовність;

гігієнічні, антропометричні, психологічні, психофізіологічні показники;

раціональність форми, стабільність товарного вигляду, інформаційну виразність;

Запитання 8

Основними показниками надійності товарів є … .

варіанти відповідей

довговічність, безвідмовність, ремонтоздатність, збереженість;

раціональність форми і досконалість виробничого виконання;

цілісність композиції, довговічність, термін служби і ресурс;

інформаційна виразність, збереженість, безвідмовність;

Запитання 9

На які групи поділяється номенклатура споживних властивостей?

варіанти відповідей

Антропометричні, психологічні, психофізіологічні, ергономічні.

Ергономічні, гігієнічні, естетичні.

Психологічні, гігієнічні, функціональні, технологічні.

Призначення, надійність, безпека, ергономічні, естетичні, екологічні.

Запитання 10

Гранична можливість експлуатації товарів, що зафіксована в нормативних документах на них, – це … .

варіанти відповідей

строк служби;

ресурс;

довговічність;

ремонтоздатність;

Запитання 11

Як називається споживна властивість товару, що обумовлює використання товару за його призначенням?

варіанти відповідей

Функціональна.

Соціального призначення.

Технологічна.

Досконалість виробничого виконання.

Запитання 12

Які існують види безпеки товарів?

варіанти відповідей

Екологічна, радіаційна, технічна.

Безпека споживання, безпека виробництва, безпека зберігання.

Хімічна, механічна, термічна, електрична, радіаційна, санітарно-гігієнічна, пожежна.

Пожежна, екологічна, технічна, радіаційна.

Запитання 13

Біологічна цінність продовольчих товарів – це … .

варіанти відповідей

наявність речовин, які в результаті біологічного окислення виділяють відповідну кількість енергії, необхідної для функціонування організму;

здатність товару задовольняти людський організм в речовинах для побудови тканин і підтримання нормальних фізіологічних процесів;

відсутність шкідливих для людського організму речовин;

усі відповіді правильні

Запитання 14

Енергетична цінність продовольчого товару характеризується … .

варіанти відповідей

наявність життєво важливих біологічно активних речовин;

якістю;

наявністю речовин, які в результаті біологічного окислення виділяють відповідну кількість енергії, необхідної для функціонування організму;

наявністю комплексу простих і складних речовин;

Запитання 15

Тільки для продовольчих товарів характерні … .

варіанти відповідей

відповідність, гігієнічність, досконалість;

доброякісність, екологічність, відповідність;

засвоюваність, естетичність, раціональність;

доброякісність, біологічна і енергетична цінність;

Запитання 16

До продуктів з великим вмістом води (0,95 – 1,0) належать … .

варіанти відповідей

свіжі овочі та плоди, соки, молоко, м'ясо, риба;

кондитерські вироби, крупи, борошно;

макаронні та борошняні вироби;

хліб і хлібобулочні вироби, варені ковбаси, копченості;

Запитання 17

Речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму людини, рослин та мікроорганізмів, – це … .

варіанти відповідей

ароматичні речовини

ферменти

жири

вітаміни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест