Під час вирощування їжі (рослин і тварин) утворюється 19% від усього антропогенного СО2. В той же час 1/3 харчових продуктів люди викидають на смітник. На скільки відсотків зменшаться викиди парникових газів, якщо люди почнуть харчувались раціонально?
Вулкани нашої планети викидають 200 млн. тон СО2. Вуглецевий слід викинутої людиною їжі становить 3,3 млрд. тон. В скільки раз зіпсована їжа перекриває парниковий ефект вулканів?
Вага одного слона – 5 тон. Людина марнує 1/3 харчових продуктів, що становить 1,3 млрд. тон в рік. Скільки люди «викидають слонів» щороку? і
Якщо людина в Україні випиває 1 чашку кави в день, то за рік це буде давати 155 кг парникових газів, що рівноцінно 640 км автомобілем. Чому кава має такий великий вуглецевий слід?
Які суниці мають найменший вуглецевий слід?
Чому суниці з власного саду найбільш корисні не тільки для нашого здоров’я, але і для довкілля?
Яким продуктам віддає перевагу екологічно свідома людина?
Як називається споживання місцевих продуктів?
Які правила будуть корисні, щоб зберегти їжу і мінімізувати шкоду для довкілля?
При виробництві їжі не тільки утворюються парникові гази, але і використовується вода: 1 склянка молока "коштує" 250 л води, 1 кг яловичини – 15 тисяч л води. Скільки води втрачено даремно, якщо ви в холодильнику забули про 100 г котлет і 2 склянки молока?
Які правила будуть корисні, щоб зберегти їжу і мінімізувати шкоду для довкілля?
Як називається помірне споживання тваринної їжі (яловичина – червоне м’ясо – не частіше 2 раз на тиждень)?
Через низьку ціну 7% вирощеного залишається на полях. Через надвиробництво величезна кількість їжі потрапляє на звалища. Використання їжі зі звалищ – це…
Чому потрібно купувати в супермаркетах некрасиві овочі і фрукти?
Як називається безвідходне споживання їжі?
Якщо у вас залишається приготовлена їжа, то ви…
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома