Їстивні та не їстивні гриби

Додано: 29 квітня 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 43 рази
15 запитань
Запитання 1

Знайти серед зображених їстивних грибів печериці:

варіанти відповідей
Запитання 2

Вкажіть назви шапкових грибів:

варіанти відповідей

опеньок

мукор

дріжджі

мухомор

лисичка

Запитання 3

Вкажіть на картинці отруйний гриб :

варіанти відповідей
Запитання 4

Вкажіть на отруйні гриби :

варіанти відповідей
Запитання 5

Виберіть правильні твердження:

варіанти відповідей

Завжди можна збирати незнайомі , маловідомі гриби

Абсолютно безпечних грибів не існує. Навіть найкращі їстивні гриби можуть бути причиною вторинних отруєнь.

Збирати лише добре відомі їстівні гриби ,збирати лише в екологічно чистих місцях.

Потрібно знищувати гриби в природі, які належать до найотруйніших

У разі отруєння грибами слід негайно звернутися до лікаря й надати отруєному першу долікарську допомогу.

Запитання 6

За ступенем небезпечності отруйні гриби поділяють на групи :

варіанти відповідей

 смертельно отруйні

 умовно-отруйні

неїстівні

отруйні

дуже отруйні

Запитання 7

Гриби вирощені в умовах промислового виробництва,мають переваги перед природними грибами:

варіанти відповідей

не містять речовин ,що можуть спричинити вторинні отруєння

 немають жодних переваг

гарантовано їстивні

можна вживати в їжу в сирому вигляді

Запитання 8

До грибів 2- ї категорії належать гриби ,які мають високі смакові властивості і можуть вживатися в їжу після будь-якої термічної обробки ,проте не в сирому вигляді :

варіанти відповідей
Запитання 9

До 4-ї категорії входять гриби:

варіанти відповідей

гриби, які ма­ють високі смакові властивості і можуть вживатися в їжу після будь-якої термічної обробки, проте не в сирому вигляді.

гриби є смачними та поживними, але потребують спеціальних методів приготування.

гриби з невисокою харчовою цінністю, з не дуже високими смаковими якостями.

Запитання 10

Мухомор зелений або бліда поганка належить до грибів

варіанти відповідей

їстивні

умовно їстивні

смертельно-отруйні

отруйні

Запитання 11

Гриб синяк (Gyroporus cyanescens) належить до грибів :

варіанти відповідей

умовно-отруйні гриби

їстивний

отруйний

Запитання 12

До грибів 1-ї категорії належать гриби,які смачні ,легко засвоюються організмом ,перед вживанням не потребують термічної обробки:

варіанти відповідей
Запитання 13

Найкращі та найсмачніші гриби, смачні, легко засвоюються організмом, перед вживанням не потребують термічної обробки, можуть використовуватись сирими у складі свіжих грибних салатів - це

варіанти відповідей

гриби 1 - ї категорії

гриби 2 - ї категорії

гриби 3 - ї категорії

гриби 4 - ї категорії

Запитання 14

Дереворуйнуючі гриби :

варіанти відповідей
Запитання 15

Гриби,занесені до Червоної книги України :

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест