Їстівні шапинкові гриби

Додано: 5 травня 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 14 разів
12 запитань
Запитання 1

Виберіть зображення їстівних грибів

варіанти відповідей
Запитання 2

Вкажіть назву шапинкового гриба

варіанти відповідей

опеньок

мукор

пеніцил

дріжді

Запитання 3

Вкажіть назву отруйного гриба

варіанти відповідей

маслюк

печериця

бліда поганка

опеньок

Запитання 4

Виберіть правильне твердження

варіанти відповідей

Завжди можна збирати незнайомі , маловідомі гриби

Абсолютно безпечних грибів не існує

Навіть найкращі їстивні гриби гриби можуть бути причиною вторинних отруєнь

Потрібно знищувати гриби в природі, які належать до найотрйніших

У разі отруєння грибами слід негайно звернутися до лікаря й надати отруєному першу долікасрьку допомогу.

Запитання 5

Макроскопічні гриби,які не потрапляють до групи небезпечних отруйних грибів поділяють :


варіанти відповідей

 умовно отруйні

 їстівні

неїстівні

смертельно отруйні

дуже отруйні

Запитання 6

Гриби вирощені в умовах промислового виробництва,мають переваги перед природними грибами:

варіанти відповідей

 вживаються в сирому вигляді

 немають жодних переваг

гарантовано їстивні

Запитання 7

До грибів 3 - ї категрії належать

варіанти відповідей

опеньок осінній, зморшка, чорний груздь, вовнянка

підберезовик, сироїжка, маслюк



рижики, мухомор, трюфель

Запитання 8

До 4-ї категорії входять гриби:

варіанти відповідей

гриби, які ма­ють високі смакові властивості і можуть вживатися в їжу після будь-якої термічної обробки, проте не в сирому вигляді.

гриби є смачними та поживними, але потребують спеціальних методів приготування.

гриби з невисокою харчовою цінністю, з не дуже високими смаковими якостями.

Запитання 9

Мухомор зелений або бліда поганка належить до грибів

варіанти відповідей

їстівні

умовно їстівні

смертельно-отруйні

отруйні

Запитання 10

Гриб синяк належить до грибів (Gyroporus cyanescens)


варіанти відповідей

умовно-отруйні гриби

їстивний

отруйний

Запитання 11

До грибів 2 категорії належить гриб

варіанти відповідей
Запитання 12

Найкращі та найсмачніші гриби, смачні, легко засвоюються організмом, перед вживанням не потребують термічної обробки, можуть використовуватись сирими у складі свіжих грибних салатів - це

варіанти відповідей

гриби 1 - ї категорії

гриби 2 - ї категорії

гриби 3 - ї категорії

гриби 4 - ї категорії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест