СТОЛОВІ ПРИБОРИ, СТОЛОВИЙ ПОСУД ТА СТОЛОВА БІЛИЗНА

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 16 квітня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 825 разів
26 запитань
Запитання 1

Розмір стандартного столового ножа дорівнює діаметру:

варіанти відповідей

закусочної тарілки

столової мілкої тарілки

 десертної глибокої тарілки

Запитання 2

Рибні прибори (ніж та виделка) використовують у сервіровці при подаванні:

варіанти відповідей

 рибних канапок

 салатів із риби

других гарячих страв із риби

Запитання 3

Прибор для фруктів відрізняється від десертного:

варіанти відповідей

більшим розміром та виделкою з трьома зубцями

меншим розміром та виделкою з двома зубцями

таким же розміром та виделкою з трьома зубцями

Запитання 4

Виделка для розкладання лимонів має: 

варіанти відповідей

 чотири гострі зубці

два гострі зубці

 три гострі зубці

Запитання 5

Ніж-виделка для нарізання і розкладання сиру має:

варіанти відповідей

 пряму форму і зубцями на кінці

серповидну форму і зубцями на кінці

овальну форму і зубцями збоку

Запитання 6

Для перекладання кускового цукру та кондитерських виробів використовуємо: 

варіанти відповідей

лопатку десертну

ложку десертну

щипці спеціальні

Запитання 7

При відсутності спеціальних щипців для подавання других страв, офіціант може користуватися такою парою:

варіанти відповідей

 двома столовими ложками

виделкою столовою та столовою ложкою

розкладальною лопаткою та столовим ножем

Запитання 8

Закусочна виделка при накладанні на закусочну тарілку:

варіанти відповідей

дорівнює розміру тарілки

 трошки більша

 трошки менша

Запитання 9

При подаванні супу в бульйонній чашці разом з супом подається: 

варіанти відповідей

ложка столова

ложка десертна

ложка чайна

Запитання 10

Столову білизну - скатертини, серветки, ручники та рушники виготовляють:

варіанти відповідей

 із бавовняної тканини

 із віскозного волокна

 із штучного шовку

Запитання 11

Скатертинове полотно (шириною більше 150 см) використовують для пошиву скатертини для банкету – фуршет довжиною:

варіанти відповідей

 1-3 м

 2,5-3 м

 3-12 м

Запитання 12

Спідниця із штучного білого та кольорового шовку, іншого матеріалу використовується для драпіровки столів при організації:

варіанти відповідей

 банкетів-фуршетів

комплексних обідів у ресторані

ланчів, бізнес – обідів, картингів

Запитання 13

Серветки з бавовняної тканини (25х25 см) зволожені призначені:

варіанти відповідей

для витирання рук після вживання жирних страв

для сервірування обідніх столів

 при організації «Шведського столу»

Запитання 14

Підноси при обслуговуванні:

варіанти відповідей

прикрашають декором

покривають бавовняною білою столовою серветкою

застилають рушником

Запитання 15

Для вишуканих форм складання серветок використовують столові серветки розміром:

варіанти відповідей

 40х40 см

46х46 см

50х50 см

Запитання 16

Кольорові серветки розміром 35х35 см, 30х30 см називають:

варіанти відповідей

 столовими, рибними

чайними, десертними

фуршетними, спеціальними

Запитання 17

При подаванні страв офіціант використовує: 

варіанти відповідей

рушник

ручник

серветку

Запитання 18

Рушник повинен бути гладеньким: 

варіанти відповідей

 білим

кольоровим

в клітинку

Запитання 19

Рушник виготовлений із льону або бавовни має розмір:

варіанти відповідей

20х70 см; 20х75 см

30х75 см; 30х80 см

40х70 см; 35х80 см

Запитання 20

Білий рушник призначений:

варіанти відповідей

для покращення зовнішнього вигляду офіціанта

 для збереження рук від опіків при подаванні гарячих страв і захисту манжетів одягу від забруднення

 для полірування посуду та змітання крихт зі столу

Запитання 21

Не рекомендується рушник класти:

варіанти відповідей

 у кишеню або на плече

на ліву руку

на підсобний стіл

Запитання 22

Рушник для офіціантів виготовляється:

варіанти відповідей

 з м’якої бавовняної тканими, яка легко вбирає вологу

з шовковистої тканини, яка не залишає волоконця при поліруванні посуду

 з віскозного волокна, що робить рушник м’яким, швидко вбирає вологу

Запитання 23

Розмір рушника:

варіанти відповідей

 довжина 2-2,5 м і ширина 50 см

 довжина 0,9-1 м і ширина 20 см 

довжина 1-2 метра і ширина 40 см

Запитання 24

Для сервірування банкетного столу столову білизну слід:

варіанти відповідей

добре випрасувати, в міру підкрохмалити

 добре випрасувати, сильно підкрохмалити

 добре випрасувати, ледь підкрохмалити

Запитання 25

Столову білизну маркують з внутрішньої сторони:

варіанти відповідей

олівцем або гуашшю

маркером підприємства, тушшю

 фарбою, яка не змивається, або вишивкою кольоровими нитками

Запитання 26

Рушником: 

варіанти відповідей

 сервірують обідній стіл, витирають обідній стіл

 витирають посуд та руки

 використовують при подаванні різних страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест