Столовий посуд та столові прибори

Додано: 14 березня
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

  Порцеляновий (фарфоровий) посуд – це?


варіанти відповідей

Витончений посуд, білосніжного кольору покритий блискучою емаллю;


Посуд жовтуватого відтінку, товстостінний не просвічується;

Посуд, в якому готують і подають страви.

Запитання 2

Фаянсовий посуд – це?



варіанти відповідей

Витончений посуд, білосніжного кольору покритий блискучою емаллю;


Посуд жовтуватого відтінку, товстостінний не просвічується;

Всі відповіді вірні.

Запитання 3

Скляний посуд - це...

             

варіанти відповідей

Прозорий, стійкий до харчових кислот, різний за формою і забарвленням;

Посуд має високу міцність, часто товстостінний, з нарізним малюнком, особливий блиск та дзвінкий звук при постукуванні;

Витончений посуд, білосніжного кольору покритий блискучою емаллю.

Запитання 4

Кришталевий посуд - це...

варіанти відповідей

Прозорий, стійкий до харчових кислот, різний за формою і забарвленням;

Посуд має високу міцність, часто товстостінний, з нарізним малюнком,     

особливий блиск та дзвінкий звук при постукуванні;

Всі відповіді вірні.

Запитання 5

Розміри столової глибокої напівпорційної тарілки?

             

             

варіанти відповідей

  ᴓ240 – 250см³ ;

  ᴓ220 – 250см³;

               

ᴓ250 – 250см³

Запитання 6

Розміри столової мілкої тарілки?

              

               

              

 

варіанти відповідей

 ᴓ240 ;

ᴓ220 ;

 ᴓ250.

Запитання 7

Розміри закусочної тарілки?

             

              

             

варіанти відповідей

  ᴓ240 ;

 ᴓ220 ;

  ᴓ200.

Запитання 8

Розміри пиріжкової тарілки?

             

             

              

варіанти відповідей

 ᴓ175;

 ᴓ200;

  ᴓ220.

Запитання 9

Призначення столової глибокої тарілки?

              

              

             

варіанти відповідей

Для подавання перших страв;

Для подавання других страв;

Для подавання закусок.

Запитання 10

Призначення столової мілкої тарілки?

               

варіанти відповідей

Для подавання перших страв;      

Для подавання других страв;  

Для подавання закусок.

Запитання 11

Призначення закусочної тарілки?

            

             

             

варіанти відповідей

  Для подавання перших страв;

Для подавання других страв;

Для подавання закусок.

Запитання 12

Призначення та об’єм коньячної чарки?

         

              

               

варіанти відповідей

25 см³  і більше , для коньяку;

50 см³, для коньяку і горілки;

75 см³, для коньяку і лікеру.

Запитання 13

Призначення та об’єм горілчаної чарки?

              

             

           

варіанти відповідей

25 см³, для горілки, коньяку;

50 см³, для горілки, гірких настоянок, наливок;

75 см³, для горілки,  коньяку і лікеру.

Запитання 14

Призначення та об’єм мадерної чарки?

            

            

              

варіанти відповідей

 25 см³, для горілки, коньяку;

50 см³, для гірких настоянок, наливок;

75 см³, для міцних і десертних вин.

Запитання 15

Призначення та об’єм лафітної чарки?

              

            

               

варіанти відповідей

 75 см³ , для горілки, коньяку;

 100 см³, для білих сухих і напівсухих вин;

125 см³, для червоних столових вин.

Запитання 16

Призначення та об’єм рейнвейної чарки?

               

              

              

варіанти відповідей

75 см³ , для горілки, коньяку;

100 см³, для білих сухих і напівсухих вин;

125 см³, для червоних столових вин.

Запитання 17

Об’єм, форма та призначення келиха для шампанського?

               

           

варіанти відповідей

75 - 100 см³, для шампанського та білих вин;

125 - 200 см³, для шампанського та ігристих  вин;

200 - 250 см³, для червоних столових  і десертних вин.

Запитання 18

Об’єм, форма та призначення фужера?

              

              

              

варіанти відповідей

100- 150 см³, для фруктових соків, білих вин;

125 - 200 см³, для шампанського та ігристих  вин;

150 - 250 см³, для фруктової та мінеральної води.

Запитання 19

Столові прибори поділяють на?

              

               

              

варіанти відповідей

 Основні, додаткові;

Головні, другорядні;

Всі відповіді вірні

Запитання 20

До основних відносять прибори?

               

                          

               

 

 

варіанти відповідей

Закусочні, столові, рибні, десертні;

Закусочні, столові, рибні, фруктові, овочеві;   

Закусочні, столові, рибні, для морепродуктів, десертні, для фруктів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест