Страви із субпродуктів

Додано: 29 вересня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Які продукти відносяться до субпродуктів?

варіанти відповідей

печінка, нирки, серце, мозок, шлунок, язик, кров, кістки тощо;

печінка, нирки, серце, мозок, шлунок, язик;

печінка, нирки, серце, мозок, шлунок, язик, кров;

печінка, нирки, серце, мозок, шлунок, язик, кістки

Запитання 2

Чому субпродукти корисні?

варіанти відповідей

 вони є цінним джерелом заліза

багаті на вітаміни (особливо групи B)

вони містять жири, білки, вітаміни і мінеральні солі

Запитання 3

Оброблений мозок кдадуть у холодну воду з додаванням?

варіанти відповідей

 соди

 спецій


оцту

Запитання 4

Скільки необхідно води на 1 кг вим'я для варіння?

варіанти відповідей


1-1,5 л


2-2,5 л

3-4 л

Запитання 5

 У яку воду кладуть підготовлене вим'я для варіння?

варіанти відповідей

 холодну

гарячу

 теплу

Запитання 6

Які основні методи приготування субпродуктів?

варіанти відповідей

субпродукти варять, смажать;

субпродукти варять, смажать, тушкують;

субпродукти варять, смажать, або запікають;

субпродукти варять, а потім смажать, тушкують або відразу використовують для смаження.

Запитання 7

Вкажіть технологію приготування страви Мозок смажений у фритюрі

варіанти відповідей

Охолоджений мозок цілим або половинками чи наріза­ний по одному шматочку на порцію 1-1,5 см завтовшки посипають сіллю, пер­цем, обкачують у борошні, змочують у льєзоні і обкачують у мелених сухарях. Смажать у великій кількості жиру;

 Варений і охолоджений мозок цілим чи половинками, або наріза­ний по одному шматочку на порцію 1-1,5 см завтовшки посипають сіллю, пер­цем, панірують у борошні, змочують у льєзоні, обкачують у мелених сухарях. Смажать у фритюрі до утворення румяної кірочки;


Оброблений мозок попередньо варять (з додаванням оцту), потім охолоджують, нарізують скибочками 1-1,5 см завтовшки, посипають сіллю, перцем, обкачують у борошні і смажать;

Варений мозок нарізують на широкі порціонні шматочки 1,0 см завтовшки, панірують у борошні, змочують у льєзоні і знову панірують у білій паніровці (сухарях). Використовують для смаження

Запитання 8

Для страви "Рубці в соусі" рубці нарізують...

варіанти відповідей

кубиками;

часточками,

соломкою

Запитання 9

Які приправи найкраще поєднуються з субпродуктами?

варіанти відповідей

паприка, часник;

лавровий лист, коріандр;

чорний перець, лавровий лист.

Запитання 10

Як правильно підготувати печінку до приготування?

варіанти відповідей

можна замочити в молоці для усунення гіркоти;

ретельно промити, видалити плівки і жовчні протоки, замочити в молоці для усунення гіркоти;

ретельно промити, видалити плівки і жовчні протоки

Запитання 11

З якого субпродукта обов'язково знімають плівку?

варіанти відповідей


печінка


шлунок

легені

 селезінка

Запитання 12

Які субпродукти відносяться до 1 групи ?

варіанти відповідей

 серце ,шлунок

 легені,печінка,нирки

 серце,легені

хвости,вуха,голови

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест