Страви с кисломолочного сиру

Додано: 16 січня
Предмет: Технології, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

Залежно від консистенції,вмісту воллги і технології виробництва сири поді­ляють..

варіанти відповідей

на тверді та м'які

на розсольні та плавлені

на сичужні і кисло-мо­лочні

Запитання 2

Вміст жиру у напівжирного сиру..

варіанти відповідей

5%

9%

18%

Запитання 3

Білок сиру..

варіанти відповідей

Казеїн

Міозин

Коагулін

Запитання 4

Для прискорення відокремлення сироватки згусток підігрівають до:

варіанти відповідей

70-75°С

40-42°С

50-52°С

Запитання 5

Якщо сир дуже кислий, необхідно:

варіанти відповідей

Додати цукор

Залити молоком

Додати ще сиру

Запитання 6

Що є причиною слабо вираженого смаку і аромату сирів?

варіанти відповідей

не закінчений процес дозрівання

низькій вміст вологи

не якісне молоко

Запитання 7

Яким способом готують м’який сир?

варіанти відповідей

Роздільним

Кисло-молочним

Кислотно-сичужним

Кислотним

Запитання 8

Якщо сир містить багато вологи то:

варіанти відповідей

його загортають у тканину на 7-10 хвилин

його загортають у тканину і відтискають під пресом

його загортають у тканину, щоб прибрати вологість

Запитання 9

скільки зберігають м'які сичугові сири?

варіанти відповідей

10-20 днів

5-10 днів

30 днів

Запитання 10

Основною сировиною для виробництва сирів є:

варіанти відповідей

Молоко

Сухе молоко

Маслянка

Запитання 11

Причиною такого дефекту як дрібні тріщини є:

варіанти відповідей

надлишок молочної кислоти

не якісне молоко

наслідок пересолу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест