Страви української кухні

Додано: 21 квітня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 15 разів
8 запитань
Запитання 1

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від

варіанти відповідей

- природно-географічних умов 

- набору продуктів

- кількості людей в родині

Запитання 2

Найбільш поширеними повсякденними стравами в Україні були 

варіанти відповідей

- страви з рослинних складників

- страви з м'ясних складників

- страви з рибних складників

Запитання 3

Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.


варіанти відповідей

- так

- ні

Запитання 4

Режим харчування селянина 

варіанти відповідей

- залежав від режиму робочого дня 

- тричі на день, а у гарячі польові весняно-літні дні додавали ще і полуденок.

Запитання 5

На святковий весільний стіл подавали такі страви

варіанти відповідей

- борщ, різні каші, голубці, тушкована капуста, холодець, пиріжки з різною начинкою, смажене та печене м’ясо і ковбаси, печене сало, юшка з риби, тушкована риб

- борщ, різні каші, шашлик, голубці, холодець, пиріжки з різною начинкою, смажене та печене м’ясо і ковбаси, печене сало

- борщ, різні каші, картоплю во фритюрі, голубці, тушкована капуста, смажене та печене м’ясо і ковбаси, печене сало, юшка з риби

Запитання 6

Піч ще називали:

варіанти відповідей

- годувальниця, нагрівальниця, лікувальниця


- основою хати

- почесним місцем для гостей

Запитання 7

Скриня в українській хаті -

варіанти відповідей

- стілець

- ящик для зберігання одягу та інших речей

Запитання 8

Макогін - це

варіанти відповідей

- спеціальне дерев'яне начиння у вигляді невеличкої булави для перетирання різноманітних продуктів харчування чи маку

- український посуд

- макітра для маку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест