Страви української кухні

Додано: 15 лютого 2023
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 202 рази
12 запитань
Запитання 1

Скільки етапів розрізняють у розвитку української кухні

варіанти відповідей

2 етапи

3 етапи

4 етапи

5 етапів

Запитання 2

Для української кухні притаманним є

варіанти відповідей

перевага варіння і тушкування над смаженням, солінням чи коптінням

перевага соління над коптінням та смаженням

перевага смаження над солінням та коптінням

усе перераховане

Запитання 3

В українській кухні дуже багато продуктів зазнають

варіанти відповідей

складного видобування

складної санітарної обробки

складної теплової обробки

складних видів смаження

Запитання 4

Для української кухні притаманним є

варіанти відповідей

складна теплова обробка (відварити, а потім тушкувати чи підсмажити або навпаки)

вживання сирих дикорослих рослин

перевага рибних страв

надмірне вживання солі та цукру

Запитання 5

Як називали місце, де українці готували їжу

варіанти відповідей

вариста піч

мангал

тендур

гриль

Запитання 6

Для української кухні притаманним є

варіанти відповідей

щоденне вживання гарячих рідких перших страв

широке вживання свинини та сала

часте використання яєць та соняшникової олії

все перераховане

Запитання 7

Головна особливість української кухні - це

варіанти відповідей

велика кількість риби

велика кількість складників

велика кількість овочів

велика кількість м*яса

Запитання 8

Географічні та кліматичні умови існування українського народу були настільки різноманітні, що дозволяли харчуватися

варіанти відповідей

продуктами рослинного походження

продуктами тваринного походження

рибою

всім перерахованим

Запитання 9

Хліб із житнього тіста з*явився в українській кухні в період

варіанти відповідей

від давніх часів до 16 століття

з 16 по 17 століття

від 16 до 18 століття

від 16 до 20 століття

Запитання 10

У період розквіту української кухні з крові забитих тварин стали готувати

варіанти відповідей

вареники

ковбасу

деруни

пиріжки

Запитання 11

У якому етапі розвитку української кухні з*явиляються німецькі бутерброди, французські та голландські сири, поєднані зі старими українськими стравами

варіанти відповідей

1 етапі

2 етапі

3 етапі

4 етапі

Запитання 12

Скільки разів у сільській місцевості українці вживали їжу?

варіанти відповідей

4 рази на день

3 рази на день

5 разів на день

6 разів на день

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест