Страви української кухні

Додано: 22 березня
Предмет: Технології, 8 клас
10 запитань
Запитання 1

Один із символів української національної кухні.

варіанти відповідей

Пельмень

Піца

Вареник

Налисник

Запитання 2

Українська національна страва у вигляді відвареного тіста і начинки з картоплі, м'яса, грибів, овочів, фруктів, ягід та сиру. 

варіанти відповідей

Галушки

Вареники

Пампушки

Пироги

Запитання 3

З якого тіста готують найчастіше вареники?

варіанти відповідей

Прісного

Пісного

Заварного

Пісочного

Запитання 4

У кого українці запозичили рецепт вареників?

варіанти відповідей

Білорусів

Турків

Урорців

Монголів

Запитання 5

Яка різниця між вареником та пельменем?

варіанти відповідей

Пельмені готують тільки з м'ясом.

Вареники мають різні начинки.

У пельмені кладуть сирий фарш, а у вареники готове м'ясо.

Пельмені варять у підсоленій воді

Запитання 6

На яке свято дівчата гадали на варениках?

варіанти відповідей

Миколи

Коляда

Варвари

Андрія

Запитання 7

Які є види тіста?

варіанти відповідей

Дріжджове, пісочне,безквітне,листове, пісне, заварне.

Дріжджове, пісочне,безквітне, прісне,заварне.

Дріжджове, пісне,безквітне,листове, прісне.

Дріжджове, пісочне,безквітне,листове, прісне, заварне.

Запитання 8

В якому місті є пам'ятник варенику?

варіанти відповідей

Київ

Вінниця

Черкаси

Умань

Запитання 9

Якого кольру бувають вареники?

варіанти відповідей

Білі, жовті,зелені, сірі.

Жовті,зелені, сірі, рожеві.

Білі, жовті,зелені, рожеві.

Білі, жовті,рожеві, сірі.

Запитання 10

Коли наші предки готували вареники?

варіанти відповідей

По буднях

На свято

На обід

На вечерю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест