Технологія приготування супів. Вимоги до якості супів

Додано: 25 березня
Предмет: Технології, 8 клас
9 запитань
Запитання 1

Що являє собою суп?

варіанти відповідей

- рідка страва, що представляє собою відвар, приготовлений за певним рецептом з м’яса, риби, птиці, овочів, грибів, круп тощо.

– рідина, насичена тим, що в ній варилося.

Запитання 2

Що ми називаємо бульйоном.

варіанти відповідей

Рідка страва, що представляє собою відвар, приготовлений за певним рецептом з м’яса, риби, птиці, овочів, грибів, круп тощо.

Чистий відвар, зварений з м’яса, риби або птиці.

Запитання 3

На основі якої рідині готуються супи.

варіанти відповідей

На бульйонах, на відварах, молоці, фруктових та ягідних відварах, хлібному квасі, сироватці, кислому молоці.

На відварах

На молоці

На фруктових та ягідних відварах

На хлібному квасі

На сироватці та кислому молоці.

Запитання 4

Як характеризуються супи за способом приготування?

варіанти відповідей

Заправні, солодкі

Прозорі.

Пюреподібні.

Молочні та холодні.

Грибні

Запитання 5

Яка температура гарячих супів.

варіанти відповідей

(14 ˚ С)

(75 ˚ С - 80˚С),



(100 ˚ С)

Запитання 6

Норми відпускання заправних супів

варіанти відповідей

Подають в супових мисках або глибоких тарілках по 500, 300, 250 г.

Відпускають в охолоджених до температури 12° C глибоких столових тарілках або супових мисках по 250, 400,

500 мг зі шматочками харчового льоду.

Запитання 7

Які є способи теплової обробки харчових продуктів

варіанти відповідей

Варіння, припускання, варіння на пару, смаження

Пасерування, бланшування, тушкування, запікання

Запитання 8

Що ми називаємо бланшуванням

варіанти відповідей

– це короткочасне обсмажування продукту до напівготовності в невеликій кількості жиру (15-20% до маси продукту) при температурі 110-120 С без утворення підсмаженої скоринки.

– це короткочасне (1-5 хвилин) варіння або ошпарювання парою з наступним ополіскуванням продуктів холодною водою.

– це нагрівання продуктів у рідині або атмосфері насиченій водяною парою.

Запитання 9

Коли подають перші страви в супниці?

варіанти відповідей

Якщо кількість гостей більше ніж шість.

Якщо кількість гостей не більше двох.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест