Страви української кухні

Додано: 1 квітня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
16 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Як начинку ,використовують: картоплю, мак, сир, вишні, капусту тощо.

варіанти відповідей

Деруни

Вареники

Зрази

Голубці

Запитання 2

Одна із найпопулярніших укрїнських страв

варіанти відповідей

Суп

Капусняк

Борщ

Сметана

Запитання 3

Типова для української кухні страва Полтавщини. Тісто, замішане на воді з яйцем, розкачується качалкою, щоб товщина коржа була 1-1,5см. Ріжеться на невеликі шматочки і вариться у підсоленій воді.

варіанти відповідей

Соломаха

Паста

Макарони

Галушки

Запитання 4

Смажена на олії страва з тертої сирої картоплі, з додаванням яйця, солі,борошна,сметани, цибулі.

варіанти відповідей

Деруни

Картопляники

Зрази

Запитання 5

Назва страви

варіанти відповідей

Оладки

Книші

Млинці

Запитання 6

Харчування українців формувалося в залежності від

варіанти відповідей

Кількості людей у родині

Набору продуктів

Природньо-географічних умов

Запитання 7

Чи правда,що святкові страви готувалися за рецептами повсякденної кухні, але мали вищу калорійність завдяки м'ясним, рибним, жировим компонентам.

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 8

Борошняний виріб, який подається з борщем.

варіанти відповідей

Пампушки

Оладки

Галушки

Пиріжки

Запитання 9

Яку сировину використовують для приготування млинців?

варіанти відповідей

Яйця, молоко, борошно, сіль, цукор, олію, крупу.

Яйця, олію, молоко, борошно, сіль, цукор.

Молоко, сіль, цукор, олія, харчова сода.

Яйця, харчова сода, молоко, борошно

Запитання 10

Яке по консистенції має бути млинцеве тісто?

варіанти відповідей

Густе

Рідке

В'язке

Середньої густоти

Запитання 11

Як підготувати сировину для приготування млинців?

варіанти відповідей

Просіяти борошно

Помити яйця

Закип'ятити молоко

Підігріти сіль

Запитання 12

Голубці загортають у:

варіанти відповідей

Капустяне листя

Виноградне листя

Рисовий папір

Запитання 13

Назвіть інвентар,який потрібний при приготуванні борщу

варіанти відповідей

Вінчик, сито, горнятко, каструля,сковорідка, плита, лопатка, ніж.

Ложка, сотейник,вінчик, сито, горнятко, каструля,сковорідка, плита, лопатка, ніж.

Каструля, плита, сковорідка, ніж, терко, ложка, плита, дошка.

Запитання 14

З чим їдять сало?

варіанти відповідей

Хліб, часник, хрін

Хліб, масло, цибуля

Хліб, сметана,сіль

Хліб, часник, цибуля

Запитання 15

Пшоняна каша з салом називається

варіанти відповідей

Куліш

Мамалига

Банош

Запитання 16

Традиційний карпатський десерт, який готують на пару з начинками з сиру, ягід, фруктів, вареня, називається

варіанти відповідей

Амонячки

Пампушки

Гомбовці

Цвібак

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест