Одна з найпопулярніших українських страв.
Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смужками шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку) або робили на парі
Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.
Страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це
Сервірування столу -це
Мова столових приборів. Що означає таке розташування приборів?
Оберіть страви, які вважають українськими традиційними стравами.
В українській кухні є борщ:
Обов'язковою складовою українського борщу є:
Види борщу:
ЮНЕСКО внесла український борщ до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони, у..
Тарас Шевченко неодноразово згадує в творах і щоденнику про борщ із:
Яке українське місто отримало назву на честь борщу:
У якому українському регіоні до борщу додають чорнослив, який перед додаванням до страви варять з цукром?
На Полтавщині борщ подають:
На Чернігівщини традиційним є борщ з:
Єкономічний показник, що показує, скільки коштує приготування борщу за класичним рецептом та допомагає оцінити різницю цін на однакові товари та послуги в різних регіонах.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома