Страви української кухні

Додано: 9 грудня
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
19 запитань
Запитання 1

Перші страви української кухні поділяють на:

варіанти відповідей

Заправні

Пюреобразні

Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Заправні

Холодні

Пюреобразні


Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Запитання 2

За характером рідкої основи перші страви поділяють на:

варіанти відповідей

Перші страви на бульйонах і відварах

На молоці

На хлібному квасі, сироватці, кислому молоці, охолодженому овочевому відварі, охолоджених та проціджених бульйонах, відварах із житніх сухарів

На фруктових і ягідних відварах

На воді

Всі відповіді правильні

Запитання 3

 За температурою подавання перші страви поділяють на

варіанти відповідей

Холодні

Гарячі

Прохолодні

Теплі

Запитання 4

Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається

варіанти відповідей

огірковий суп

капусняк

борщ

розсольник

Запитання 5

 Друга страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це

варіанти відповідей

капусняк

куліш

голубці

салат

Запитання 6

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.



варіанти відповідей

Деруни

Вареники

Зрази

Запитання 7

Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.


 

варіанти відповідей

Деруни

Терчаники

Драники

Всі відповіді вірні

Запитання 8

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від



варіанти відповідей

природно-географіних умов

кількості людей в родині

набору продуктів

Запитання 9

Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.



варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Назвіть прилади та інструменти, які потрібні під час приготування борщу.

 

варіанти відповідей

Сито, кружка мірна, вінчик, миска, сковорода, лопатка, електрична плита, черпак, столові тарілки.

Каструля, ніж, сковорідка, дощечка, тертка, ложка, черпак, плита

Електрична плита, столова ложка, вінчик, миска, сковорода дошки, ножі, каструлі, сотейник

Запитання 11

Оберіть українські страви які належать до обрядових


 

варіанти відповідей

Коровай, калач

Вареники, зрази

Коливо, калита

 Галушки, гарбузова каша

Шишки, жайворонки(сороки)

Запитання 12

Мучний виріб, який вживається з борщем:




варіанти відповідей

 Оладки

 Пампушки

Галушки

 Пиріжки

Запитання 13

Одна з найпопулярніших українських страв


 

варіанти відповідей

Суп з галушками

Сало

Борщ

Вареники

Запитання 14

Оберіть страви, які вважають українськими традиційними стравами.


 

варіанти відповідей

 галушки

 куліш

піца

узвар

 кровянка

Запитання 15

Оберіть, що використовували українці для покращення смаку своїх страв.


 

варіанти відповідей

часник

цибуля

хрін

кардамон

 кріп

перець

кориця

Запитання 16

Яка страва вважалася буденною?


 

варіанти відповідей

борщ

голубці

вареники

коравай

Запитання 17

Який продукт українці вживають і як самостійну їжу, і у вигляді приправи до різних страв, і в сирому вигляді, і в запеченому, і в соленому, і в копченому?



 

варіанти відповідей

буряк

картопля

м'ясо

сало

Запитання 18

Бендерики це:


 

варіанти відповідей

Селище біля Молдови

Маленькі бандерівці

Млинці з м'ясом

Запитання 19

Що саме сприяло широкому поширенню пирогів в українській кухні?


 

варіанти відповідей

Уподобання українцями страв із борошна.

Наявність печі в українській оселі.

 Можливість використання різних начинок.

Це - просто дуже смачна страва.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест