Перші страви української кухні поділяють на:
За характером рідкої основи перші страви поділяють на:
За температурою подавання перші страви поділяють на
Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається
Друга страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це
Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.
Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від
Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.
Назвіть прилади та інструменти, які потрібні під час приготування борщу.
Оберіть українські страви які належать до обрядових
Мучний виріб, який вживається з борщем:
Одна з найпопулярніших українських страв
Оберіть страви, які вважають українськими традиційними стравами.
Оберіть, що використовували українці для покращення смаку своїх страв.
Яка страва вважалася буденною?
Який продукт українці вживають і як самостійну їжу, і у вигляді приправи до різних страв, і в сирому вигляді, і в запеченому, і в соленому, і в копченому?
Бендерики це:
Що саме сприяло широкому поширенню пирогів в українській кухні?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома