Як називають вареники у западних регіонах України?
Які основні види борщу існують в Україні?
Українська національна страва, обов'язковою складовою якого є червоний столовий буряк
Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.
Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смугами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від
Великий круглий пухкий хліб із прикрасами з тіста. Зазвичай випікають на весілля або на якісь інші урочистості та свята, виконує святкові та обрядові функції.
Назвіть прилади та інструменти, які потрібні для приготування борщу.
Основні складові: картопля, капуста, буряк, морква, цибуля, томати, квасоля, гриби, чорнослив, щавель тощо... Про яку страву йдеться?
Як підготувати квасолю для приготування борщу?
Капусту та картоплю закладають у борщ сирими?
Що відбувається під час тривалого процесу теплової обробки овочів?
Запікання - це ..
Які сорти картоплі необхідно взяти для приготування дерунів?
Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.
Варіння, як вид теплової обробки продуктів - це ...
Заварне, листкове, пісочне та бісквітне тісто відносяться до дріжджового чи бездріжджового тіста?
За консистенцією тісто може бути…
Борошно, якого ґатунку використовують для виготовлення недорогих сортів пряників, печива, макаронних виробів?
Борошно, якого ґатунку використовують для виготовлення тістечок, тортів, вафель, хлібобулочних виробів?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома