Страви з круп, бобових та макаронних виробів 16 група

Додано: 13 травня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 1 клас
Тест виконано: 45 разів
12 запитань
Запитання 1

Яких харчових речовин найбільше містять страви з круп?

варіанти відповідей

Жири.

Білки.

Вуглеводи.

Мінеральні речовини. 

Запитання 2

Які крупи не промивають?

варіанти відповідей

Гречана.

Перлова.

Манна.

Рисова.

Запитання 3

Назвати вихід в’язкої гречаної каші з 1 кг крупи.

варіанти відповідей

2–3 кг.

3,5–3,8 кг.

4–5 кг.

1–2 кг.

Запитання 4

З якої крупи готують кашу в’язку з гарбузом?

варіанти відповідей

Перлова.

Гречана.

Вівсяна.

Пшоно.

Запитання 5

У якому посуді рекомендується варити розсипчасту кашу?

варіанти відповідей

Великий із товстим дном.

Невеликий із товстим дном.

Емальований.

Із не товстим дном.

Запитання 6

Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: зерна добре зварені, зберегли форму, легко відокремлюються одне від одного.

варіанти відповідей

Розсипчаста.

В’язка. 

Рідка.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 7

Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: каша має густу консистенцію, за температури 60–70 °С тримається в тарілці гіркою, не розпливається, крупинки добре розварені, але не злипаються між собою.

варіанти відповідей

Рідка.

Розсипчаста.

В’язка.

Усі відповіді є правильними. 

Запитання 8

За якої температури обсмажують сиру гречану крупу в жаровій шафі?

варіанти відповідей

80–90 °С.

90–100 °С. 

110–120 °С.

Запитання 9

Готові каші зберігають на марміті за температури 70–80 °С протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

3 години;

1 година;

4 години;

2 години. 

Запитання 10

Маса та об’єм круп під час варіння збільшуються за рахунок ... .

варіанти відповідей

декстринізації крохмалю;

клейстеризації крохмалю; 

гідрогенізації жиру крупи; 

переходу протопектину в пектин.

Запитання 11

Коли солять бобові під час варіння?

варіанти відповідей

Коли зерна повністю зваряться

На початку варіння до закипання.

На початку варіння після закипання. 

За 20 хвилин після закипання. 

Запитання 12

Який приварок макаронних виробів, що готують у зливний спосіб?

варіанти відповідей

110%.

120%. 

130%. 

150%. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест