Страви з круп, бобових та макаронних виробів

Додано: 22 листопада 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 1339 разів
33 запитання
Запитання 1

Яких харчових речовин найбільше містять страви з круп?

варіанти відповідей

Жири.

Білки.

Вуглеводи.

Мінеральні речовини. 

Запитання 2

Які крупи містять найбільше білків?

варіанти відповідей

 Рис.

Пшоно.

Крупа перлова.

Бобові.

Запитання 3

Які з бобових корисні в разі захворювань серцевосудинної системи і нирок?

варіанти відповідей

Квасоля.

Горох.

Сочевиця.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 4

Які крупи не промивають?

варіанти відповідей

Гречана.

Перлова.

Манна.

Рисова.

Запитання 5

Яка крупа містить 63,7% крохмалю, 12,6% білків, 2,6% жиру, 1,1% клітковини, калій, фосфор, залізо, вітаміни В1, В2, РР, Е?

варіанти відповідей

Кукурудзяна.

Пшоно.

Вівсяна.

Гречана.

Запитання 6

Яка крупа містить 70,4% крохмалю, 8,3% білків, 1,2% жиру, 0,8% клітковини, вітаміни В1, В2, РР, Е, D, каротин?

варіанти відповідей

Гречана.

Вівсяна

Кукурудзяна. 

Рисова.

Запитання 7

Назвати вихід розсипчастої рисової каші з 1 кг крупи.

варіанти відповідей

3–4 кг. 

2,1–3 кг.

1,5–2,0 кг.

1–1,5 кг.

Запитання 8

Назвати вихід в’язкої гречаної каші з 1 кг крупи.

варіанти відповідей

2–3 кг.

3,5–3,8 кг.

4–5 кг.

1–2 кг.

Запитання 9

З якої крупи готують кашу в’язку з гарбузом?

варіанти відповідей

Перлова.

Гречана.

Вівсяна.

Пшоно.

Запитання 10

У якому посуді рекомендується варити розсипчасту кашу?

варіанти відповідей

Великий із товстим дном.

Невеликий із товстим дном.

Емальований.

Із не товстим дном.

Запитання 11

Які крупи погано розварюються у молоці?

варіанти відповідей

Гречана.

Манна.

Перлова.

Вівсяні пластівці «Геркулес».

Запитання 12

З якої крупи готують рідкі каші?

варіанти відповідей

Гречана.

Ячна.

Рисова.

Пшоно.

Запитання 13

Каші якої консистенції використовують для приготування котлет, запіканок, пудингів? 

варіанти відповідей

Розсипчаста.

В’язка. 

Рідка

Усі відповіді є правильними.

Запитання 14

Пудинги відрізняються від запіканок ... .

варіанти відповідей

видом крупи;

більшою кількістю крупи і рідини;

більшою кількістю жиру, цукру, яєць, горіхів, цукатів, і наявністю збитих білків яєць;

відсутністю жиру та яєць.

Запитання 15

Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: зерна добре зварені, зберегли форму, легко відокремлюються одне від одного.

варіанти відповідей

Розсипчаста.

В’язка. 

Рідка.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 16

Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: каша має густу консистенцію, за температури 60–70 °С тримається в тарілці гіркою, не розпливається, крупинки добре розварені, але не злипаються між собою.

варіанти відповідей

Рідка.

Розсипчаста.

В’язка.

Усі відповіді є правильними. 

Запитання 17

За якої температури обсмажують сиру гречану крупу в жаровій шафі?

варіанти відповідей

80–90 °С.

90–100 °С. 

100–110 °С.

110–120 °С.

Запитання 18

Скільки води необхідно взяти, щоб зварити 7 кг розсипчастої рисової каші, якщо на 1 кг крупи слід взяти 2,1 л води? 

варіанти відповідей

10 л.

13,7 л.

11,5 л.

15 л.

Запитання 19

Готові каші зберігають на марміті за температури 70–80 °С протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

3 години;

1 година;

4 години;

2 години. 

Запитання 20

Страви з каш реалізують протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

1 година;

3 години;

4 години; 

2 години.

Запитання 21

Зрази манні реалізують протягом ... .

варіанти відповідей

0,5 години;

2 годин; 

1 години;

3 годин.

Запитання 22

Яку страву із квасолі запікають у духовій шафі?

варіанти відповідей

Бобові з жиром та цибулею.

Запіканка із бобових і картоплі.

Бобові з копченою грудинкою або корейкою.

Бобові із соусом і шпиком.

Запитання 23

Із яким соусом подають відварні бобові?

варіанти відповідей

Червоний. 

Грибний. 

Білий із розсолом. 

Соус-маринад.

Запитання 24

Яка кількість рідини потрібна, щоб зварити рис відкидний?

варіанти відповідей

5,0 л.

6,0 л.

2,5 л.

2,0 л.

Запитання 25

Маса та об’єм круп під час варіння збільшуються за рахунок ... .

варіанти відповідей

декстринізації крохмалю;

клейстеризації крохмалю; 

гідрогенізації жиру крупи; 

переходу протопектину в пектин.

Запитання 26

До якої страви з риби підходить гречана каша?

варіанти відповідей

Смажена.

Відварна.

Запечена. 

Тушкована.

Запитання 27

Коли варять бобові, не рекомендується додавати соду, адже вона ... .

варіанти відповідей

руйнує вітаміни групи В і погіршує колір і смак страви

уповільнює готовність бобових;

негативно впливає на якість білка бобових;

негативно впливає на харчові речовини бобових.

Запитання 28

Коли солять бобові під час варіння?

варіанти відповідей

Коли зерна повністю розваряться

На початку варіння до закипання.

На початку варіння після закипання. 

За 20 хвилин після закипання. 

Запитання 29

Яку страву подають із шкварками?

варіанти відповідей

Пшоняники

Зрази пшоняні з м’ясом.

Гречаники з сиром.

Зрази манні, фаршировані цибулею та яйцями. 

Запитання 30

Який приварок макаронних виробів, що готують у зливний спосіб?

варіанти відповідей

110%.

120%. 

130%. 

150%. 

Запитання 31

Який приварок макаронних виробів, що їх варять у незливний спосіб для приготування запечених страв? 

варіанти відповідей

110–130%

130–160%

160–190%

200–300%

Запитання 32

Назвати строк реалізації страв із макаронних виробів.

варіанти відповідей

3 години

2 години

4 години

5 годин

Запитання 33

Назвати строк реалізації страв із бобових.

варіанти відповідей

2 години

3 години.

4 години.

5 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест