Страви з мяса і субпродуктів

Додано: 18 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 234 рази
21 запитання
Запитання 1

Деформація шматків м’яса під час варіння обумовлена

варіанти відповідей

денатурацією колагену в інтервалі 58-62 С

складною побудовою перемізію

утворенням глютину внаслідок тривалої теплової обробки

Запитання 2

Свинину відварну подають з соусом

варіанти відповідей

паровим, білим з яйцем

червоним основним, цибулевим

соусом майонез з корнішонами, паровим

Запитання 3

Виберіть частини м’якоті м’яса яловичини, які використовуються для варіння

варіанти відповідей

товстий, тонкий край, вирізка, внутрішня, бокова частина

лопатка, пружок, грудинка, бокова, зовнішня частина задньої ноги

вирізка, пружок, пахвина

Запитання 4

Швидкість утворення кірочки на поверхні м’яса і втрати маси залежить від 

варіанти відповідей

попередньої обробки напівфабрикату

маси напівфабрикату з м’яса і його виду

температури смаження і температури всередині м’яса 

Запитання 5

Напівфабрикати натуральні порційні зі свинини, телятини, баранини

варіанти відповідей

котлети відбивні, шніцель, біфштекс


духова свинина, баранина, ростбіф

котлети натуральні, ескалоп

Запитання 6

Для біфштекса з насічкою напівфабрикат готують з 

варіанти відповідей

вирізки

товстого і тонкого краю

верхньої і внутрішньої частини

Запитання 7

При відпуску ескалоп

варіанти відповідей

поливають м’ясним соком

кладуть на грінку, поливають м’ясним соком

кладуть на грінку, поливають м’ясним соком і кладуть шматок зеленого масла

Запитання 8

Особливістю приготування азу є 

варіанти відповідей

приготування його з картоплею

приготування його з картоплею і солоними огірками

в соус додають припущені огірки

Запитання 9

Мозок смажений у фритюрі подають з соусом

варіанти відповідей

томатним

цибулевим

червоним з естрагоном

Запитання 10

Виберіть гарнір для подачі філе з соусом

варіанти відповідей

картопляне пюре   

овочі припущені з жиром

крокети картопляні

 рис відварний

Запитання 11

Підберіть гарнір до зраз відбивних

варіанти відповідей

овочі припущені з жиром

рис відварний

картопля смажена з вареної

Запитання 12

Які з названих н/ф відносять до н/ф із котлетної маси


варіанти відповідей

Шніцель січений

Філе

Рулет

Ромштекс

Запитання 13

Назвіть компоненти

  страви з “Люля-кебаб”


варіанти відповідей

Баранина, курдючне сало, часник, хліб, молоко, цибуля.


Баранина, курдючне сало, цибуля, лимонна кислота, сіль, перець.

Яловичина, шпик, цибуля, вода, сіль, перець, лимонна кислот

Свинина, лимонна кислота, шпик, часник, сіль, перець

Запитання 14

Втрати при тепловій обробці у виробів з січеної маси складають


варіанти відповідей

12%

19%

25%

30%

Запитання 15

Биточки подають з соусами

варіанти відповідей

Червоним з цибулею

Томатним

Сметанним з цибулею

Грибним

Запитання 16

Тюфтельки тушкують в жаровій шафі.

варіанти відповідей

5-7 хв.

10-12 хв.

15-20 хв.

15 хв.

Запитання 17

Для биточків по-козацькому використовують

варіанти відповідей

Гречану розсипчасту кашу

Пшоняну розсипчасту кашу

Рисову розсипчасту кашу

Пшеничну в’язку кашу

Запитання 18

Рулет з цибулею і яйцем під час теплової обробки потріскався

варіанти відповідей

не зроблено проколи

висока температура жарової шафи

не змазали льєзоном перед тепловою обробкою

Запитання 19

Виберіть гарнір для подачі біфштекса з цибулею

варіанти відповідей

картопляне пюре

картопля смажена

картопляні крокети

овочі (кабачки, баклажани) смажені

Запитання 20

М'ясо нарізане брусочками вагою 10-15 гр., посипане сіллю та перцем, смажать до готовності, потім додають пасеровану цибулю, томатне пюре і смажать ще 2-3 хв. це -

варіанти відповідей

бефстроганов

піджарка

гуляш

антрекот з цибулею

Запитання 21

Сардельки відварюють в підсоленій киплячій воді -

варіанти відповідей

3-5 хв.

7-10 хв.

10-12 хв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест