Страви з риби і морепродуктів.

Додано: 28 вересня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 64 рази
12 запитань
Запитання 1

До складу натуральної січеної маси входить:

варіанти відповідей

а). м’ясо, хліб, спеції.

б). м’ясо, часник, спеції.


в). м’якоть риби, сало-шпик, часник, сіль, перець.

Запитання 2

       До складу кнельної рибної маси входить:

варіанти відповідей

а). м’ясо риби із шкірочкою;

б). тушка риби і спеції;

в). м’якоть риби, білки, молоко або вершки, розмочений у молоці хліб.

Запитання 3

       Яким способом смажать рибу?

варіанти відповідей

а). основним способом;

б). у фритюрі;

в). обидва варіанти вірні.

Запитання 4

       Короп фарширований (смажений) наповнюють:

варіанти відповідей

а). гречкою;

б). рисом та грибами;

в). обидва варіанти вірні.

Запитання 5

       Якої форми готують січеники з риби?

варіанти відповідей

а). круглої;

б). овально-приплюснутої;

в). цеглини.

Запитання 6

       Що подають до кульок  рибних на гарнір?

варіанти відповідей

а). комбінований гарнір;

б). простий гарнір;

в). складний гарнір.

Запитання 7

Котлети рибні Бужок смажать з обох боків на сковороді:

варіанти відповідей

а). 6-10хв і доводять до готовності в жаровій шафі;

б). 8-10хв і доводять до готовності в жаровій шафі;

в). 10-15хв і доводять до готовності в жаровій шафі .

Запитання 8

Раки можна варити:

варіанти відповідей

а) у воді;

б) у пиві;

в). у хлібному квасі;

г). всі відповіді вірні.

Запитання 9

До ракоподібних відносяться:

варіанти відповідей

а). омари, устриці, раки;

б). раки, лангусти, краби;

в). краби, морські гребінці, кальмари.

Запитання 10

Товченики рибні мають форму:

варіанти відповідей

а). півмісяця;

б). овальної форми;

в). форми кульок.

Запитання 11

Напівфабрикати з риби порційними шматочками зберігають:

варіанти відповідей

а). 8 -10год;

б). одну добу;

в). відразу піддають тепловій обробці.

Запитання 12

Напівфабрикат "Крученики рибні" піддають такій тепловій обробці:

варіанти відповідей

а). обсмажують, а потім тушкують;

б). Варять, а потім смажать;

в). припускають, а потім запікають.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест