“Страви з риби і нерибних продуктів моря”

Додано: 6 вересня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 339 разів
12 запитань
Запитання 1

 Рибу смажену доводять до готовності при температурі

варіанти відповідей

1800 С

200 С.  

220 С.

250 С.

Запитання 2

Рибу запечену з соусом та сиром

варіанти відповідей

запікають                                         

смажать у фритюрі

смажать основним способом  

тушкують

Запитання 3

Рибу смажену в тісті подають з 

варіанти відповідей

картоплею відварною, пюре;

картоплею та овочами відварними;

з складним гарніром;

без гарніру

Запитання 4

Для фарширування шкіру “панчохою” знімають з 

варіанти відповідей

судака;                                          

щуки;    

карпа;

форелі.

Запитання 5

1.    Відварну і припущену рибу до подавання зберігають на марміті у бульйоні не більше як:

варіанти відповідей

1 год.                                        

1,5 год.    

30 хв.

2 год.

Запитання 6

Для варіння рибу нарізають під кутом

варіанти відповідей

90*

30*

70*

Запитання 7

Рибні зрази, що мають форму напівмісяця, називаються…

варіанти відповідей

відбивні;

тільне;

котлета. 

Запитання 8

Підберіть соус до страви « Риба смажена в тісті»

варіанти відповідей

Червоний основний;

Майонез з корнішонами;

Польський.

Запитання 9

До фрікадельок рибних , в масу додають

варіанти відповідей

відварний рис;

яйця;

дрібно посічену пасеровану цибулю, яйця.

Запитання 10

Для смаження рибу нарізають під кутом

варіанти відповідей

90*

60*

30*-45*

Запитання 11

Під час приготування страви «Риба тушкована у томаті з овочами», овочі укладають… 

варіанти відповідей

знизу риби;

шарами, чергуючи з рибою;

тільки поверх риби.

Запитання 12

Для страви «Риба запечена з картоплею по-російському»,порційні шматки риби…

варіанти відповідей

залишають в сирому вигляді;

попередньо обсмажують;

попередньо відварюють.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест