Який стругальний інструмент використовують для чистової обробки заготовки?
На яку відстань над підошвою рубанка повинне виступати лезо залізка?
Для виконання якої технологічної операції призначений шерхебель?
Якість обробки струганням перевіряють:
На яку відстань над підошвою шерхебеля повинне виступати лезо залізка?
На колодці рубанка розрізняють такі частини:
Правильність установки ножа перевіряють:
Ніж до рубанка загострюють:
Лезо і фаска напівкруглої форми:
У рубанка фаска повернута до:
Під час зворотного руху задній кінець стругального інструмента:
Щоб під час стругання не «завалити» кінці заготовки, не можна нахиляти колодку рубанка:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома