"Су-від" нетрадиційне приготування страв

Додано: 27 березня 2023
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 93 рази
12 запитань
Запитання 1

Що означає технологія sous-vide

варіанти відповідей

" перепечене"

"з оксигеном"

"під вакуумом"

Запитання 2

В якій послідовності готується така їжа:

А страва готується порівняно довго і при низьких температурах

Б продукт поміщають у спеціальний пакет, із якого відкачують повітря.

В пакет із продуктом кладуть у воду, нагріту до сталої температури


варіанти відповідей

А-Б-В

Б-В-А

В-А-Б

Запитання 3

Виберіть плюси такого приготування їжі

варіанти відповідей

Продукт не має контакту з повітрям

При низькотемпературній обробці не руйнуються клітинні мембрани

Правильний підбір тривалості готування і температури робить страви делікатними.


Температура однакова як усередині продукту, так і на його поверхні

Запитання 4

Які пристосування можна використовувати в технології приготування "су-від"


варіанти відповідей

Мультиварка

Вакуумний пакувальник;

Рулон вакуумних пакетів чи набір контейнерів

Занурювальний термостат із ємністю

Або маленька водяна піч.

Запитання 5

Як рекомендується додавати спеції до продуктів в вакуумній упаковці

варіанти відповідей

перед запакуванням

після розпаковки

перед приготуванням

Запитання 6

Якщо немає водяної печі, які електроприлади можна використати

варіанти відповідей

Мультиварка з програмою "мультиповар"

Скороварка

Термостат

Блендер

Запитання 7

Мінуси, вони теж є в цій технології

варіанти відповідей

Досить довго готується

Не завжди апетитно виглядає

Упаковок багато

Треба обладнання

Запитання 8

Завдяки точному контролю часу та температури, при кожному приготуванні ви отримуєте однаково смачний результат. Продукти зберігають свої найкращі смакові якості та текстуру, не пересушуються. Ця категорія плюсів -

варіанти відповідей

Скорочення втрат

Стабільний та передбачуваний результат

Відсутність канцерогену

Запитання 9

Під час приготування не використовуються зайві олії та жири, що суттєво знижує калорійність страви та підвищує її корисність.До цієї категорії плюсів відноситься -


варіанти відповідей

Смак

Зменшення навантаження на професійній кухні. 

Відсутність канцерогену

Запитання 10

Їжа, приготовлена ​​традиційним способом, висихає, через що вона втрачає багато якостей: смак, текстуру, соки, об'єм тощо. Стейк су-вид залишається соковитим і зберігає свій первісний обсяг.Звдяки цьому ми


варіанти відповідей

Збільшуємо витрати

Зменшуємо витрати

Запитання 11

Збереження корисних властивостей товарів відбувається завдяки

варіанти відповідей

низьким температурам

не руйнуються вітаміни та корисні мікроелементи.

продукти томляться у власному соку

вони переварюються і розпадаються

Запитання 12

Що можна робити з запакованими продуктами

варіанти відповідей

зберігати в холодильнику

викинути

споживати сирими

обовязково треба проварити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест