Сучасна кухня

Додано: 14 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 61 раз
31 запитання
Запитання 1

За технологією приготування соуси є

варіанти відповідей

  основні, похідні

 рідкі, густі;

       

гарячі, холодні

Запитання 2

На бульйоні з курки готують

варіанти відповідей

львівський

волинський

борщ полтавський

Запитання 3

Для чого використовують масляні суміші

варіанти відповідей

для приготування соусів


для приготування гарнірів


для приготування бутербродів

Запитання 4

Тонізуючими речовинами чаю є

варіанти відповідей

  кофеїн, танін


теобромін, кофеїн


 рибофлавін, танін

Запитання 5

Продукти, вироблені або вирощені у певному регіон і використані для приготування страв називають

варіанти відповідей

місцевими

локальними

регіональними

Запитання 6

   Особливість приготування капусняків.


варіанти відповідей

густа консистенція



використання квашеної капусти


додавання пасерованих овочів

Запитання 7

Десертні страви з утворенням желе - це

варіанти відповідей

муси, желе, самбуки, киселі


киселі, яблука по-київськи

киселі, узвари, салати-коктейлі

Запитання 8

При якій температурі у суп-пюре вводять льєзон з жовтків та молока

варіанти відповідей

55°С



70°С;



80°С.


Запитання 9

  Борщ Полтавський подають…

варіанти відповідей

 пампушками


 сосисками


 галушками

Запитання 10

Дайте назву процесу обробки страви відкритим полум’ям

варіанти відповідей

дресінг.

деглясування.

фламбування

Запитання 11

З сосисками готують і подають борщ

варіанти відповідей

чернігівський

львівський

київський

Запитання 12

 Зазначте, до яких страв не подають соус сметанний

варіанти відповідей

  з риби

  з м'яса птиці     

  з круп     

Запитання 13

Борщ полтавський заправляють

варіанти відповідей

салом шпик розтертим з цибулею

 

 салом шпик розтертим з часником;

 

 солодким перцем

Запитання 14

Температура подавання гарячих десертів

варіанти відповідей

    55оС


    65оС


      75оС

Запитання 15

   Муси відрізняються від желе тим, що…

варіанти відповідей

їх збивають


  готують на сиропах


  збивають із білками яєць

Запитання 16

Для кольору в борщ додають

варіанти відповідей

буряковий квас

буряковий фреш

бурякове пюре

Запитання 17

Чим відрізняється холодна страва від закуски

варіанти відповідей

масою та об'ємом порції


 температурою відпуску


 оригінальністю оформлення 

Запитання 18

  Що додають у воду при варінні яєць без шкарлупи?

варіанти відповідей

 оцет, сіль


 молоко


 крохмаль.


Запитання 19

Як розморожують рибу з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у дефростирах

Запитання 20

Підберіть вид панірування для ромштексу

варіанти відповідей

   льєзон, сухарі


 біла паніровка, льєзон



 льєзон, борошняна паніровка

Запитання 21

Змішування і подріблення компонентів для приготування страви при постійному нагріванні називають

варіанти відповідей

гелеутворення

піноутворення

термоміксинг

Запитання 22

Котлети по-київськи фарширують

варіанти відповідей

 зеленим маслом

  раковим маслом

   гірчичним маслом

Запитання 23

Чим ароматизують солодкі супи

варіанти відповідей

какао

 

корицею

кавою

Запитання 24

 Специфічний спосіб приготування продуктів на водяній бані називають

варіанти відповідей

су-відом

термоміксингом

сферифікацією

Запитання 25

Для полегшення обробки риби осетрових порід використовують

варіанти відповідей

ошпарювання


дефростацію


фіксацію

Запитання 26

Сферізація це створення

варіанти відповідей

рідких сфер

рідких суспензій

рідких пін

Запитання 27

Для збереження вітамінів в овочах слід

варіанти відповідей

очищені овочі тримати в холодній воді

при тепловій обробці закладати овочі в холодну воду

при тепловій обробці закладати овочі в киплячу воду

Запитання 28

  Картопля смажена у фритюрі "пай" це

варіанти відповідей

картопля, нарізана соломкою



картопля, нарізана брусочками

картопля, нарізана кружечками

Запитання 29

Науковий підхід у приготуванні страв з вивченням фізико-хімічних процесів називають

варіанти відповідей

кухнею ф'южн

молекулярною кухнею

кухнею ніккей

Запитання 30

   Поєднання елементів різних кулінарних традицій називають кухнею

варіанти відповідей

ф'южн

молекулярною

ніккей

Запитання 31

  Який спосіб теплової обробки найчастіше використовують в

 сучасній українській кухні?

варіанти відповідей

варіння

тушкування

комбінований

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест