Технологія приготування капусняків, розсольників, солянок.

Професійно-практична підготовка. Тестові завдання. Тема 3.2 "Приготування супів"

Додано: 26 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 953 рази
24 запитання
Запитання 1

Вкажіть температуру подавання солянок, розсольників, капусняків:

варіанти відповідей

65-75С

75-85С

85-95С

Запитання 2

Які особливості приготування розсольника домашнього?

варіанти відповідей

готують з відварною перловою крупою і картоплею

готують з додаванням шаткованої білоголової капусти

готують без картоплі з великою кількістю білого коріння

Запитання 3

Якому виду розсольника відповідають надані особливості приготування: готують з додаванням картоплі, листів салату або шпинату, підсмаженого на жиру борошна, відвареного окремо серця

варіанти відповідей

розсольник ленінградський

розсольник домашній

огірочник по-домашньому

Запитання 4

Розсольник, який готують з додаванням квасолі називається:

варіанти відповідей

розсольник з крупами

розсольник по-домашньому

розсольник домашній

Запитання 5

Як підготувати солоні огірки при приготуванні розсольнику?

варіанти відповідей

Огірки, які мають грубу шкірку, обчищають, а велике насіння видаляють. Нарізують соломкою, ромбиками, або кубиками і припускають 10-15 хв. у бульйоні, воді або відварі, приготовленому з шкірки і насіння огірків, або з додаванням розсолу

Огірки, які мають грубу шкірку, обчищають, а велике насіння видаляють. Нарізують соломкою, ромбиками, або кубиками, додають до бульйону

Огірки, нарізують соломкою, ромбиками, або кубиками і припускають 10-15 хв. у бульйоні, воді або відварі, приготовленому з шкірки і насіння огірків, або з додаванням розсолу

Запитання 6

Як підготувати крупи при приготуванні розсольнику?

варіанти відповідей

Рис, перлову та пшеничну крупи спочатку промивають теплою водою, а потім гарячою водою кілька разів, щоб розсольник не потемнів. Пшеничні, перлові крупи розпарюють (кладуть в окріп і витримують 30-40 хвилин) або варять до готовності

Рис, перлову та пшеничну крупи спочатку промивають теплою водою, а потім гарячою водою кілька разів, щоб розсольник не потемнів

Рис, перлову та пшеничну крупи промивають теплою водою, а потім варять до напівготовності

Запитання 7

Чому солоні огірки додають в кінці приготування супа?

варіанти відповідей

картопля у кислому середовищі не розварюється

картопля у кислому середовищі не зберігає форму

картопля у кислому середовищі набуває неприємного смаку

Запитання 8

Якщо смак розсольника недостатньо гострий, необхідно додати:

варіанти відповідей

лимонну кислоту

оцет

прокип’ячений огірковий розсіл

Запитання 9

Обов’язковою складовою частиною солянки м’ясної збірної є:

варіанти відповідей

концентрований бульйон, солоні огірки

концентрований бульйон, картопля, солоні огірки

коричневій бульйон, картопля, солоні огірки

Запитання 10

Якому виду солянки відповідають надані особливості приготування: готують на м’ясному бульйоні з додаванням м’ясних копченостей, солоних огірков, картоплі:

варіанти відповідей

солянка домашня

солянка м'ясна збірна

донська солянка

Запитання 11

В солянку м’ясну збірну при подачі в тарілку кладуть:

варіанти відповідей

кружечок очищеного лимона, сметану, подрібнену зелень, оливки

кружечок очищеного лимона, подрібнену зелень, сметану

оливки, подрібнену зелень, сметану

Запитання 12

При приготуванні бульйону для солянки збірної м’ясної він мутніє від:

варіанти відповідей

вміст спинного мозку або бурхливе кипіння

велика кількість приправ

надто тривале варіння бульйону

Запитання 13

Чим відрізняється солянка від інших супів?

варіанти відповідей

гострим смаком та пряним ароматом

кислим смаком та пряним ароматом

солодкуватим смаком та пряним ароматом

Запитання 14

Солянки мають насичений гострий смак і пряний аромат завдяки:

варіанти відповідей

капарцям, оливкам, маслинам

солоним огіркам, томатному пюре, пасерованій ріпчастій цибулі

м'сним продуктам та копченостям

Запитання 15

Що називають соляночним брезом?

варіанти відповідей

припущені солоні огірки з пасерованою цибулею і томатом

концентрований бульйон

пасеровані цибуля, морква, біле коріння

Запитання 16

За поданими продуктами визначити назву страви: свиняча грудинка, капуста квашена, квасоля, цибуля ріпчаста, морква

варіанти відповідей

капусняк львівський

капусняк запорізький

капусняк звичайний

Запитання 17

При приготуванні щів і капусняків квашену капусту попередньо:

варіанти відповідей

запікають

тушкують

відваріють

Запитання 18

Який капусняк готують із пшоняною крупою?

варіанти відповідей

Звичайний

Львівський

Запорізький

Запитання 19

Вкажіть термін зберігання капусняків, розсольників:

варіанти відповідей

30-40 хвилин

2 години

1 година

Запитання 20

Основним продуктом для приготування капусняків є:

варіанти відповідей

квашена капуста

солоні огірки

білокачана свіжа капуста

Запитання 21

Що є обов’язковою складовою розсольнику?

варіанти відповідей

крупа рисова

солоні огірки

капуста квашена

Запитання 22

На якому етапі приготування солять капусняк з кислої капусти:

варіанти відповідей

після того, як капуста звариться

після закладання картоплі

на початку варіння капусняку

Запитання 23

Капусняк, який готують без картоплі це:

варіанти відповідей

львівський капусняк

запорізький капусняк

звичайний капусняк

Запитання 24

Який капусняк можна готувати як на бульйоні з жирної свинини так і на рибному бульйоні?

варіанти відповідей

капусняк звичайний

капусняк запорізький

капусняк львівський

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест